Apple лаптоп батерии – как да максимизирате техния заряд

Ако наскоро или не толкова скоро сте се сдобили с нови лаптопи Apple Macbook и искате да предпазите батериите им от преждевременно изтощение и скапване, то с помощта на следните няколко стъпки бихте могли да удължите тяхната издръжливост.

Следните съвети са тествани върху лаптоп батерии MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iBook G4 или PowerBook G4.

Стъпки

  • Оптимизирайте настройките на батериите като им зададете режим на съхранение. Това става от менюто Apple изберете System Preferences, а след това от менюто View, изберете Energy Saver и щракнете върху Покажи детайли. Изберете батерии или батериите от изскачащото меню с „Настройки“, като след това изберете Най-дълга или По-добър живот на батериите от изскачащото меню с настройките за оптимизиране на енергията.
  • Настройте яркостта на екрана до най-ниското комфортно ниво за четене или гледане като натиснете функционалния клавиш Fn и F1 (затъмнение) или F2 (изсветляване).
  • Изключете всички неизползваните функции и технологии, които затормозяват излишно лаптопа и изразходват енергия.

Съвети

  • Точно както бихте изключили осветлението в една празна стая, така и изключването на неизползваните функции и технологии могат да помогнат за максимално удължаване на живота на вашите батерии за лаптоп Apple. Ето няколко предложения:
  • Изваждане на CD и DVD дискове, които вече не се използват. Всяко завъртане на дисковете дори и да не се използват консумира енергия, за това е най-добре да ги няма в оптичното устройство. Изключете периферните устройства, ако не ги използвате. Свързаните принтери и цифрови фотоапарати, могат да черпят енергия от батерии Apple iBook G4, дори когато не ги използвате.
  • Изключете всички приложения стартиращи се с Windows-а, които не използвате.
  • Изключете и Wifi мрежата ако не ви е необходима. Това става от менюто Apple изберете System Preferences (Системни предпочитания), след това от менюто Изглед, изберете от секция Покажи – Конфигурацията на мрежов порт. Махнете отметката на Wifi от списъка и щракнете върху Приложи.
  • За да изключите Bluetooth в Mac OS X 10.2 или по-стара: От менюто Apple, изберете System Preferences (Системни предпочитания). От менюто View, изберете Bluetooth и щракнете върху раздела Настройки ,а след това натиснете върху Изключете Bluetooth.

Спазвайки тези съвети ще прибавите още допълнително време за работа на вашите батерии за лаптоп. Заслужава си да опитате.