10 най-често срещани грешки в брака

Ето и листата с десетте най-често допускани грешки по време на брачния живот, които ако наистина искате да задържите своята половинка или пък обратното, час по-скоро да я разкарате не би трябвало да правите или съответно да се стараете да правите:

1. Липсата на уважение. Недейте да злословите по адрес на своята половинка, особено пред приятели. Те имат нужда да чувстват признателност и благодарност. Искат да бъдат ценени. Ако искате да приключите с брака можете да опитате поведение от типа „Пепи, к“ва е тая бира бе?“
2. Отказ да ги слушате. В това число се има предвид блуждаенето на мислите, докато ви говорят, отделяне на по-голямо внимание на телевизора, компютъра и т.н., игнорирането на езика на тялото, прекъсването по време на разговор и безброй грешки от този калибър, които само доказват на вашата половинка вашата отчужденост и нежелание за комуникация.
3. Замиране на сексуалния живот. Няма как, секса наистина е важен и много често неговата липса е причина за разпадане на много браковете. Не позволявайте на половинката си да се чуди защо отбягвате секса и вече не я желаете.
4. Желанието винаги да сте прави. Това включва постоянното четене на конско и лекции на своята половинка. Нуждата вашата дума да е последна и най-важна. Никой не понася всезнайковците, рано или късно колкото и да ви обичат половинките се уморяват от това поведение и желанието на всяка цена да имате отговор за всичко и да доказвате своя авторитет.
5. Неспазването на обещанията. Делата говорят за вас повече от думите. Не обещавайте неща, които нямате намерение да изпълните, така само губите уважението към вас и половинката ви лека полека започва да не ви взема насериозно.
6. Постоянно дразнене. Ако половинката ви се оплаква, че поведението ви е грубо и дразнещо вземете думите й под внимание вместо да ги игнорирате и да продължавате в същия дух сматайки, че е прекалено чувствителна или няма чувство за хумор. Не си правете постоянни експерименти с поносимостта и търпението й. Има голяма вероятност да прекалите.
7. Нечестност. Тайните и лъжите могат да станат причина за отчужденост и липса на доверие между двама души.
8. Лошите навици. Няма съвършенни хора, но приемете, че запазването на някои лоши навици свързани с хигиената, закъсняването и т.н. рано или късно ще са причина и най-влюбения човек да свали розовите очила и да приеме грозната истина за вашата несъвършеност и отказа ви да се поправите.
9. Егоизмът и алчността. Няма как да задържите който и да било до себе си, ако мислите, че единственият и най-важен на света сте вие и никой друг. За такива хора единствен и естествен приятел логично е да се окаже, че е самотата.
10. Раздразнителен темперамент. За всяка двойка е необходимо конфликтите, които неизменно биха възникнали да бъдат разрешавани цивилизовано. Агресията и яростта на партньорите ще има обратен ефект за положителния край.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (76 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.