10 причини, за да изберем ламинат

Никой не може да ви задължи да направите ремонта както той иска и въпреки това на много от нас ежедневно се случва, отивайки в магазина продавача да налага мнението си. Защо да купим това или онова, почти винаги се губи разумното обяснение. Поради тази причина решихме да подготвим тази тема, в която да споменем поне десет причини за избор на ламинат.За всеки, който е изправен пред дилемата, какъв избор да направи за пода в дома си сме подготвили кратка характеристика на ламината. Подовата настилка може да е всякаква, в зависимост от вкуса и предпочитанията на стопанина, а много пъти избираме дадено нещо, само защото е модерно и защото всеки го прави. За избора на ламинат нещата няма да стоя тъкмо така, ето и 10 причини да сложите ламинат, не само в хола, но и ламиниран паркет в детската, кухнята, трапезарията, спалнята, че дори в антрето.

Ламината предлага красота, топлина и много изискана визия на помещенията. Той внася топлина не само на приказки, а и поради богатата цветова гама, която лесно се комбинира с щори, врати, прозорци и дограма, дори мебели. Ламинат се поставя лесно и бързо, само с няколко клика на механизмите и дори неспециалист може да го направи. Интересното при ламината е, че налага монтаж на специална покривка под вида на дунапрен, която се поставя най-отдолу. Това допринася за заравняване на подовата циментова или бетонна настилка, за изолация от студа и изглаждане на неравностите.

  • Ламинатът е лесен не само за монтаж, но и за почистване.
  • Поддръжката на ламинат се извършва един път седмично, с почистване на останалата част от дома и само, чрез забърсване на прахта с влажна кърпа.
  • В случаи, че по ламинатът има трохи, камъчета или козина от домашния любимец, почистването може да се извърши и, чрез прахосмукачка.
  • Ламинат има на всякъде, може да се закупи на изгодни цени, а ползите от него са несравними.
  • Ламиниран паркет се предлага и в богата гама от цветове и декори, което ще отговори на всеки нрав и вкус.
  • Ламинат е идеален заместител на естественото дърво, а освен това поставянето му е еко съобразен, защото се щади природата от изсичане.
  • Ламинатът позволява монтаж върху всяка една настилка на пода. В това число замазка, дюшеме, OSB, паркет, теракот, мокет, балатум и т.н. Дори не е нужно да търсите къртачни услуги или друг вид такива за отстраняване на старите подови покрития.

С избора на ламинат пестите много средства, които бихте дали в избора на друга подова настилка, а след време пестите и от разхода за електричество и отопление. Последното се дължи на голямата топлоизолация на ламината.На последно, но не и по значимост място ще споменем, че ламинатът значи модерна визия за всеки дом, офис, магазин.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (30 votes)
The following two tabs change content below.

Latest posts by parketilazur (see all)