11 неща, които трябва да знаете преди лазерната епилация

Лазерна епилация

Ако обмисляте да се подложите на процедура по лазерна епилация на лице или тяло, със сигурност ще ви се отплати добре да проучите материята преди това. Лесно е да бъдете подмамени от обещанието за живот без окосмяване, но е от изключителна важност да проверите фактите (и страничните ефекти) преди това – за да се убедите, че тези процедури са правилното нещо за вас.

1. Процесът звучи болезнен, но всъщност не е толкова зле

Лазерната епилация работи чрез пускането на лазер през пигментацията в косъма. Тази светлина (лазер) се преобразува в топлина, която нарушава косъмния фоликул и корена на косъма.

Повечето хора, които използват лазерна епилация, я описват като бърза и остра болка. По-новите лазери разполагат с охлаждащ механизъм, който наистина омекотява и облекчава болката.

2. Търпението се отплаща

Нужни са две до три седмици след първата процедура, за да се забележи разликата и общо между 8 и 12 процедури, за да се постигне пълен резултат. Най-често първите истински резултати се виждат след 2 процедури или 8 седмици.

Това, което е важно при лазерната епилация, е редовното посещение, тъй като косъмните фоликули са в различен етап на своя растеж и със сигурност искате да се убедите, че всеки един от тях ще бъде премахнат.

3. Трябва да обръснете желаната зона, преди процедурата (важи и за грима)

Процедурата по лазерна епилация може да предизвика реакция с космите по повърхността на кожата.

Това може да доведе до раздразнение и дори неприятна миризма на изгоряла коса.

4. Лазерната епилация е доста бърза процедура

По-голямата част от процедурите не отнемат повече от 20-25 минути (в зависимост от зоната/зоните, които искате да подложите на епилация).

Времетраенето зависи и от подготовката ви (премахване на космите в зоната за епилация, премахване на грима и др.).

5. Няма да може да отидете на фитнес след това

Топлината от лазера остава в кожата ви в рамките на следващите 24 часа, което означава, че фитнесът, сауната и топлите душове не са препоръчителни.

Ако решите да рискувате, има шанс топлият климат в кожата ви да създаде благоприятни условия за развитие на бактерии и излизането на черни точки.

6. Ще трябва да вземете още по-насериозно предпазването от слънцето

Дерматологът ви е този, който ще даде най-добрият съвет за вас, но има голяма вероятност да се наложи да избягвате слънчевите бани, солариума и излагането на слънчева светлина, колкото се може повече преди и след процедурите.

Също така, ако имате тен, ще трябва да изчакате той да изсветлее преди да започнете своите процедури.

7. Може да ви се наложи да промените разкрасяващите си навици и продукти

Ексфолиантите, гликоловата киселина и ретиноловите кремове трябва да бъдат избягвани 2 дена преди и след процедурите.

Ако кожата ви започне да става суха, може да добавите хидратиращи кремове. Препоръчва се и избягването на химически пилинг в период от 2 седмици преди и след лазерните процедури.

8. Лазерната епилация има повече от една полза

Някои хора ще се изненадат да разберат, че лазерните процедури помагат и за премахването на растящите навътре косми.

Освен по-чистата и по-гладка кожа, както и намаляване на окосмяването, лазерната епилация помага и за намаляването на растящите навътре косми, както и за ограничаването на раздразнението на кожата. Причината се корени в това, че процедурата стимулира косъма да расте прав.

9. Не трябва да се скубете, изсветлявате или премахвате космите с кола маска

Скубането, изсветляването и използването на кола маска само ще възпрепятстват процеса.

Ако искате да нямате косми по време на процеса, изберете варианта с бръснене.

10. Процедурата по лазерна епилация действа върху всички нюанси на кожата

Единственото, което е нужно, е косъмът да бъде достатъчно тъмен, за да бъде извлечен от лазера.

11. Може да се наложи да се подложите на последващи процедури

По-голямата част от хората, подлагащи се на лазерни процедури, твърдят, че повече от 90 процента от окосмяването им се премахва завинаги, но променливите хормони могат да предизвикат ново окосмяване.

Не пропускайте страхотния шанс да блестите със своя светлина и красота, защото не друг, а именно Хипократ е казал, че макар животът да е кратък, то изкуството е вечно. Явно е дошло времето да се превърнете в истински зашеметяващ шедьовър!

FacebookTwitterLinkedIn
3.8/5 - (31 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.