2 гарантирани метода как SEO и социалните медии вървят ръка за ръка

Като съвсем различни Интернет услуги, SEO и социалните медии могат да взаимстват заедно, ако това се направи по правилния начин. Ако пренебрегнем математическите зависимости, може да се каже, че този метод прави едно плюс едно да е равно на четири. Независимо от обхвата на вашия бизнес, бил той локален, национален или световно разпространена компания, имиджът в социалните мрежи е от голямо значение за спечелването на потребителския интерес.

Все повечето допирни точки, които започват да се създават между социалния маркетинг и SEO услугите, са причина за развитието на съответните им доставчици към ответните стратегии. За SEO специалистите интеграцията в социалното пространство би била не чак толкова труден момент за усвояване. Когато тези стратегии се преплитат, се създава нов вид SEO, с който в скоро време ще трябва да се съобразяват всички специалисти в тази област.

1. Посетители и линк билдинг?

Традиционно линк билдингът е за създаване на авторитет от алгоритмичните характеристики. Целта на SEO компанията е да предостави колкото е възможно по-голям брой висококачествени линкове в различни съответсващи и посещавани сайтове. Социалните медии и целите на администраторите, управляващи различните страници в тях, е това да привлекат колкото е възможно повече посетители и различна по възможност аудитория. Идеите им могат да изглеждат доста различни, но има начин да се постигне взаимство помежду им.

Правите изследване за социалната мрежа и това каква група хора от какъв тип съдържание се интересува. Демографска, възрастова, национална, религиозна и др. характеризация на интереса у хората към предлагания от вас продукт или услуга. Когато успеете да привлечете вниманието на точния тип аудитория, създаденото от вас съдържание и побликувано в социалната мрежа, ще бъде разпространявано без да си мърдате пръста. Но, когато заложите на органично авторитетно SEO, има неща, за които трябва да сте подготвени:

– Бъдете готови за неуспех при подбирането на аудитория

– Социалния мениджър и SEO компанията трябва да работят заедно, като е препоръчителна и консултация с PPC екип.

– Бъдете сигурни, че предоставяте качествено съдържание, защото не бихте стигнали далеч, ако това не е така.

– Социалният ви мениджър трябва да е наясно, че отговорите на съобщения и коментари от посетители са задължителени.

2. Създайте повече стойностно съдържание

Нови солидни анализи се задават за осигуряване на вашата готовност за създаване на актуално и качествено съдържание. Работейки съвместно, SEO специалистите ще печелят от посещенията, които се трупат чрез социалните медии, докато от друга страна техните администратори ще печелят по-голяма аудитория от добре създаденото съдържание, благодарение на SEO компанията.

Ето някои важни правила, които е добре да следвате при започването на такава кампания:

– Изкарайте списък от SEO отговорниците с линковете, които имат най-голяма стойност.

– Също така списък от отговорниците за социалните медии за типът съдържание, което най-много се харесва.

– Преди всичко изисквайте поне тримесечен план от SEO фирмата за техните намерения и възможности.

Като разгледате представения вече SEO план за следващите няколко месеца, социалният мениджър може да съгласува бъдещите публикации, като предварително създаде допълнителни категории за това. Следвайки тези стъпки в предварителен период от няколко месеца, SEO и социалните медии ще са вашият ключ към успеха.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (68 votes)