3 мита за климатиците

Ако планирате да купувате климатици във Варна скоро, то няма как да не сте се сблъсквали и с няколко мита по отношение на тяхната работа. В тази статия ще се опитаме да отхвърлим цели три от тях и да ви дадем максимално обективна представа за нещата.

  1. Мулти-сплит системите са по-удачни при нужда от климатизация на няколко помещенияИстината е, че този тип системи са изключително полезни, когато става дума за фасадни ограничения или пестене на място, но не са толкова ефективни, колкото отделните сплит-системи климатици. Още повече, че при неприятна повреда на единственото външно тяло на вашите климатици, то всички вътрешни тела ще спрат да работят до отстраняване на повредата му.
  2. Само някои видове климатици стават за отопление – Тук фактите са прости – ако ставаха само за отопление, защо не ги наричаме с подобно име? Истината е, че днес всички видове климатици Midea, Daikin, Mitsubishi или друга марка стават, както за отопление, така и за охлаждане на помещенията. Някои от тях резонно са по-добри и по-ефективни в едното, други в другото, а има и такива от висок клас, които се справят наистина блестящо и икономично без значение в какъв режим работят.
  3. Ще си купя евтин конвенционален, а не инверторен климатик и пак ще пестя същите пари от електричество – много погрешна заблуда, която ви обрича на недоволство. Истината е, че инверторните климатици са по-скъпи от конвенционалните, но пък за сметка на това са по-ефективни при своята работа. Един климатик не бива да се разглежда като просто битово удобство, а като комплексна инвестиция, която ще се изплати и надплати във времето. Това е една причина да се замислите дали да не купите онзи качествен климатик, които да ви служи дълго време и то мощно редуцирайки сметките ви за ток.

Ако търсите климатици Midea във Варна, можете да се обърнете към фирма „Ох-Миро“, където освен тях ще откриете и други качествени климатици с марките Daikin, Mitsubishi, Toshiba и т.н.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (28 votes)
The following two tabs change content below.
Ангел Евтимов а.к.а. thunder_go