5 особености в избора на надгробен камък

Избор на надгробен камък от OmegaFuneral.com

За съжаление, в живота на всеки един индивид настъпват моменти, в които той трябва да се изправи пред загубата на човек, който обича. Когато попаднем в такава ситуация, всички ние искаме да изпратим подобаващо скъпите си хора, надявайки се, че те виждат от някъде това, което искаме да направим за тях, дори и след като вече са си заминали.

Един такъв момент при погребалната церемония е надгробният камък. Той се поставя символично в горната част на грама, където лежи главата на починалия. Освен всички други функции, надгробният камък е и мястото, на което се поставя снимката на човека, който сме загубили и където се изписва неговото име.

За какво да внимаваме при избора на надгробен камък

Има няколко важни момента, на които трябва да обърнем малко по-специално внимание при избора на надгробен камък, защото само така ще постигнем баланс между това, което искаме да дадем на близките, които сме загубили и възможностите си.

1. Материалът на изработка

Надгробните паметници се изработват от най-различни материали. Сред най-предпочитаните е мраморът, който превъзхожда останалите по външен вид и устойчивост.

Съответно, след него идват материали като гранит, който макар и по-малко лъскав, не отстъпва по здравина и монолитност. Плочата може да бъде и от камък, триплекс и други подобни материали.

2. Цената

Респективно, много важен момент е и цената, която до голяма степен има връзка с избора на камък за изработка на надгробната плоча.

Трябва да се мисли разумно, тъй като твърде голямата сума, която сме похарчили за камъка, няма да върне нашите близки, но може да окаже негативно влияние върху финансите ни.

3. Цвета

Той не се определя съвсем непременно от материала, от който е изработен надгробния паметник, макар че съществува известна взаимосвързаност между тях.

Мраморите например са бели, черни, розови и зелени, като други цветови вариации са изключително редки.

4. Формата

От голямо значение е формата на паметника. Много хора се изкушават от твърде големи и високи паметници, които изглеждат помпозно и се забелязват от далеч.

Ако тази височина обаче не е съчетана с подходяща форма, структура и основа, резултатът може да е паметник, който лесно би паднал на една страна.

5. Уникалност

При изработката на надгробни паметници винаги има известен момент на уникалност, при който хората имат възможността да изберат някои допълнителни детайли и извивки.

Всичко това може да се доближи максимално до очакванията на хората, така че те да почувстват вътрешен мир, че са дали най-доброто, на което са способни на своите близки.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (90 votes)