5-те най-често срещани проблема с компютърни системи

Днес ще ви запознаем с няколко важни проблема, които изключително често срещаме при работата си с компютърни системи. Надяваме се да ви спестим много бъдещи главоболия и да улесним вашата работа.

Бавна интернет връзка

Tова е проблем, с който често ни се налага да се справяме. Причините могат да бъдат различни, но за да бъдем сигурни, че проблемът е действителен, то най-добрия вариант е да направим тест за скорост, който да потвърди нашите опасения. При проблем можете да потърсите съдействие и от вашия интернет доставчик (ISP).

Компютърни системи
Какви са най-честите проблеми с нашия компютър

Антивирусни програми, забавящи работа на компютъра

Същността на този проблем е, когато използвате 2 или повече антивирусни програми, така наистина се намаля значително производителността на машината. Ако използвате само една, то добре е да пуснете сканиране на вашите компютърни системи докато не ги използвате активно.

Забавено стартиране

Ако сте задали да се включват автоматично с пускането на самата компютърна система и куп приложения, то това е напълно нормално. Лесно решение е да напишете (при Microsoft Windows) “msconfig” в полето, отворено с менюто „RUN” от „Start” бутона и да отидете в таба „Startup”, където да редуцирате броя на стартиращите се програми, за да ускорите зареждането на операционната система.

Вируси

Ако вашите компютърни системи са заразени с вирус, то логично е да се понижи производителността. Използването на редовно обновявана антивирусна програма е лесно и практично решение.

Проблеми с регистрите на операционната система

Чест проблем при редица компютри и това се оказва сериозна причина за бавната и неефективна работа на вашия компютър. Можете да свалите един от многобройните инструменти за поправка и почистване на регистрите. Един добър пример, ако не сте много напред с уменията е CCleaner. Windows Care също може да ви бъде полезен. Не забравяйте да направите резервно копие на регистрите преди да започнете да бърникате из тях (почти всички програми с подобни функции правят това автоматично).

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (43 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.