6 начина да получим трафик към нашия уеб сайт

В случай, че имаме любителски или професионален уеб сайт, който страда от липса на трафик са нужни съответните действия.

Най-лесното, което можем да направим е да потърсим специалист в уеб дизайн облaстта, който да ни помогне да привлечем посетители срещу определена сума пари или да разчитаме на собствените си сили.

Трябва да знаете, че от голяма важност за това сайта ви да има посещения е неговата направа. Ако сте заложили на много картинки, анимации, видео клипове и прочее, то тогава не очаквайте хиляди заинтересувани потребители. Ако сте представител на бизнеса е добре да се допитате до фирмите за изработка на уеб сайт, които изготвят за вас точно това, което ви трябва.

Днес ние решихме да ви помогнем с 6 начина да получите повече трафик към сайта си и се надяваме, че ще бъдем полезни. Ето ги и тях :

1 – Направете проучване на нишата, в която е насочена вашия сайт. Анализирайте ключовите думи, по които искате да ви намират потребителите. В случай, че избраните от вас думи или фрази се окажат високо конкурентни, е нужно да ги замените със синоними. Ако не ви е ясно как да постигнете всичко това се обърнете към фирма за уеб дизайн, която предлага оптимизация на сайтове за търсачки (SEO).

2 – Пишете качествени и уникални статии. Съдържанието е най-важното за един сайт. Хиляди картинки и анимирани графики няма да имат такъв ефект, какъвто ще ви осигури една добре написана статия свързана с вашия бизнес или хоби. Ако не си падате по писането потърсете помощ от копирайтър или специалист в сферата на оптимизацията. Днес в България има стотици добри фирми за изработка на уеб сайтове, които ще ви предложат и писане на качествен текст за нуждите ви.

3 – Публикувайте сайта си в линк директории. Днес в България и не само има хиляди безплатни директории където да поставите линк (препратка) към вашия сайт. Можете да ги намерите в Google или други търсачки. Ако не се справяте с публикуването на сайта то можете да наемете някой фрийлансър, който ще се ангажира с работата срещу заплащане. Другият вариант е да потърсите помощ във фирма занимаваща се с уеб дизайн и оптимизация.

4 – Използвайте и директории за статии. Директориите за статии са сайтове, в които вие можете да публикувате безплатни или платени публикации релевантни на съдържанието във вашия сайт. Пишете статии над 400 думи и гледайте да са уникални. Не копирайте. В средата и края на текста можете да сложите по една препратка, която да води до вашия сайт. Ако все пак нямате опит с директориите за статии то потърсете професионално помощ от SEO оптимизтори или фирма за уеб дизайн.

5 – Разчитайте на социалните мрежи. Вие можете да повишите вашия трафик като използвате различните социални мрежи като Facebook, Twitter, Свежо и други подобни. Всяка фирма, която се ангажира с изработка на сайт предлага на клиентите си вграждане на бутони, чрез които потребителите могат да публикуват интересна статия в техните социални профили. В интернет съществуват безплатни ръководства как да използвате социалните мрежи и да получите добър трафик, който в последствие да превърнете в пари.

6 – Сателитни сайтове. Сателитният сайт е специфична материя, достояние на хората занимаващи се с уеб дизайн и изработка на сайтове. Това са блогове и сайтове, които имат близка до вашата тематика и препращат трафика посредством използването на линкове в статиите. Разбира се, тук не става въпрос за SPAM (нежелани съобщения) а за добре направени уеб страници, които дават полезна информация за потребителя и в същото време съдържат така необходимата за сайта ви препратка.

Разбира се има още куп полезни практики за привличане на трафик, към вашия уеб сайт но за това трябва да потърсите помощ от уеб дизайн специалистите. Ние ви желаем успех!

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (87 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Теодор Захариев и се занимавам с оптимизация на сайтове за търсачки, както и Front End Development. Имам собствени проекти сред които: Уеб дизайн студио за изработка на сайтове и SEO, сватбена агенция, магаин за пиана, и д.р