6 съвета при теглене на бързи кредити

Бързи кредити по Интернет

В динамиката на модерния и динамичен свят, финансовите потоци често се оказват непредсказуеми. Скоростното кредитиране и по-конкретно бързите заеми в България имат за цел да дадат увереност и стабилност на родните домакинства в стремежа им да осигурят отлична среда за гражданите.

Днес ще ви предоставим 6 препоръки, които ще ви помогнат да се справите по-ефективно винаги, когато имате нужда от допълнителни пари на заем, за да бъдете сигурни, че правите обективен и информиран избор.

1. Отзиви и мнения за компанията

Едно от най-важните неща, при избор на компания за бързи кредити, е да се проучи удовлетворението на предишните клиенти. Именно в тази насока е и първата ни препоръка, за да разберете как реагира съответната финансова институция при развитието на различни сценарии. Това ще ви даде увереност да ? се доверите или ще ви насочи към извода, че не е добра идея да изберете бърз заем от нея.

2. Имидж

Едно от най-важните неща, когато кандидатствате за бързи кредити онлайн, е да проучите как се позиционира компанията в очите на своите клиенти. Това ще ви даде по-широкомащабна представа за нейните силни и евентуално слаби страни.

Отношението към клиентите по телефона също е нещо, което следва да проучите, за да придобиете представа дали взимате правилното решение.

3. Годишен процент на разходите

Една от метриките, които обуславят цената на един кредит, е така нареченият ГПР, т.е. цената която клиентът ще заплати при усвояване на съответната финансова помощ. Винаги съблюдавайте стриктно този коефициент, за да не останете неприятно изненадани постфактум.

БОНУС: Сравнете годишния процент на разходите между отделните небанкови кредитни компании. Това ще ви даде представа къде е най-изгодно да кандидатствате за бърз кредит онлайн.

4. Без лихва

Една от маркетинг техниките, които българските небанкови финансови институции използват през 2019 година, е предоставянето на безлихвен първи заем.

Добра практика е да проверите дали не се изисква заплащането на допълнителни такси, които често биват маркирани със ситен шрифт. Още по-добра е да попитате изрично за такава такса.

5. Лошо ЦКР

Централният Кредитен Регистър (ЦКР) е универсалната метрика, която се използва от на практика всяка финансова институция в страната. Тя има за цел да предостави информация за кредитната история на кредитополучателя. Един от най-честите начини за измами в Интернет е когато видите отпускане на бързи кредити онлайн, дори при лошо ЦКР.

Това е ясна индикация, че тази компания търси отчаяни хора, които са с високо ниво на спешност, нуждаят се от допълнително финансиране и често недоглеждат условията. Избягвайте подобни компании на всяка цена. Това най-често се оказват лихвари, маскирани като финансови къщи.

6. Скорост на отпускане

Едва ли в живота има значение дали ще получите бързия си кредит за 5 или 15 минути, стига да е достатъчно бързо и в рамките на същия ден. Много кредитни компании се фокусират именно върху тази скорост с идеята да я използват като предимство пред конкурентите. Обективно погледнато обаче едва ли има голяма разлика между това да получите кредит за 10 минути или за 2 часа, защото често се оказва, че самият банков трансфер също отнема време.

Ако имате нужда от отговорна, лоялна и добре позната компания, на която да разчитате, когато имате нужда от бърз кредит без лихва, Kinti.bg е един от най-добрите избори пред вас.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (83 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.