7 причини защо българите обичат Халкидики

Екскурзия в Халкидики от Travo.bg

Халкидики е едно от местата в Гърция, което оглавява челните места като едно от най-желаните за почивка места за българите. На страниците на TravelAgency.bg може да видите голям брой оферти, които са насочени именно към тази част на Гърция.

Преди всичко останало обаче ви предлагаме възможността да видите един малък списък с основните причини, които карат българските туристи да поемат към южната ни съседка.

Защо българите обичат да почиват на Халкидики в Гърция

Обичта и слабостта на нашенци към Халкидики датира от много дълго време и полуостровът се е превърнал в една популярна дестинация за българските туристи.

Зад любовта към това прекрасно място със сигурност има многобройни мотиви, но все пак нека видим кои са 7-те основни причини, които карат всеки месец хиляди българи да се отправят към курортния полуостров.

1. Красивите плажове на Халкидики

Халкидики се слави с това, че притежава великолепни плажове. Няма да е пресилено ако кажем, че те са едни от най-красивите в цяла Гърция. Можете да намерите както пясъчни, така и каменисти, а морето има онзи невероятно син цвят, който сме запомнили от туристическите списания.

2. Морето е спокойно

Ако сте ходили на море в Гърция, няма начин да не сте забелязали, че там морето е на практика винаги много спокойно. Това го прави много приятно за къпане, а също така и предпочитано от хората, които пътуват с малки деца и търсят по-безопасни плажове.

3. Предостатъчно зеленина

Халкидики предлага изключително много зеленина. Това място е пример за пищна балканска природа, а по-голямата част от горите са широколистни. Това дава отлични възможности за дълги разходки на любителите на природата.

4. Манастирите на Халкидики

Халкидики се слави със своите изключителна манастири, които се намират на един от трите формиращи го по-малки полуострова – Атон. Това е един изключителен начин да се насладите на нещо повече от море и слънце по време на почивката си.

5. По-добрият климат

В Халкидики е по-топло, отколкото е времето в България. Там слънцето грее доста повече часове в годината, а летата започват около месец по-рано и приключват около месец по-късно. Плажният сезон там е традиционно от май до октомври.

6. По-чисто е

Халкидики има редица предимства и чистотата на дивата природа е едно от тях. Тази част на Гърция е известна с това, че там природата е изключително добре запазена, а много от гръцките плажове в района са наградени с международен син флаг за качество.

7. Дистанцията

Не на последно място влияние оказва и близостта на гръцкия полуостров. До тук не е нужно да се лети със самолет, а може да се стигне с кола за отрицателно време.

По този начин се губи по-малко време в път и човек разполага с повече време, което да прекара на избраното място. Да не споменаваме, че за много хора дългите пътувания са стресиращи по една или друга причина, а да пътуваш до Халкидики все пак не е като да отидеш до Пловдив например.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (84 votes)