8 факта за секс магазините, които вероятно не знаете

Все повече хора предпочитат да разнообразят сексуалния си живот и да посетят някой секс шоп, където да изберат подходящи секс играчки за себе си и/или са своя партньор. Какво обаче знаем за секс магазините и тяхната същност?

  • Първият секс магазин в света е открит още през 60-те години, като това се случва в Западна Германия, а собственик е компанията „Beate Uhse AG”. Точната година е 1962, а мястото – Фленсбърг.
  • У нас първият секс магазин заработва в началото на прехода, когато табутата около правенето на секс започват да се разкриват. Магазина предлага предимно основни стоки като еротично бельо, вибратори, както и различни други стимуланти за по-разнообразни секс изживявания.
  • Въпреки появата през 90-те година на супер секс магазини с огромна площ в САЩ достигаща около 1000 квадратни метра, то интернет със своята значително по-висока дискретност остава предпочитан начин за покупка на вибратори, надуваеми кукли, анални или друг тип секс играчки.
  • Благодарение на разпространение на секс магазини по света, то вече 40% от жените получават оргазъм по време на сексуален акт. За сравнение в началото на 90-те този процент е бил едва 25%.
  • Оригиналното изобретяване на съвременния вибратор датира от 19 век, когато с него са се „лекували истеричните” жени по време на месечния им цикъл. Много от тях буйствали и лекарите видели в него удобен начин да се справят с временната женска „лудост”.
  • Огромна част от печалбите в Западна Европа и САЩ, генерирани от секс магазините идват от продажбата на DVD филми за възрастни.
  • По света съществуват различни видове секс магазини. Някои от тях са фокусирани върху предлагането на т.нар. по-меки стоки, докато други са отделили своето внимание изцяло в посока на по-екстремни играчки, като пример за това са садо мазо артикулите.
  • Днес почти всяка верига секс магазини разполага със собствен уеб сайт и предлага своите продукти в интернет на милиардите души, които посещават мрежата всеки ден.
FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (53 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.