Air France – KLM търси по-голяма ефективност

Френско-холандския превозвач Air France – KLM съобщи както на профсъюзите, така и на следващото френско правителство, че няма да се откаже от действията си, породени от нуждата за сериозно намаляване на разходите за труд, както и от битките със своите нискотарифни конкуренти и рекордната цена на горивото, предаде Ройтерс.

Air France - KLM

Припомняме, че групата Air FranceKLM е създадена през 2004 г. от френски и датски авиопревозвачи, като 15.8% от нея се държи от френското правителство.

Финансовият директор Филип Калавия е напълно уверен, че който и да спечели изборите за президент на Франция в неделя, ще се наложи да схване добре нуждата от драматично преобразуване на цените на труда в авиокомпаниите.

Трябва ни по-висока продуктивност и гъвкавост. Това е абсолютна необходимост и ние няма да се оттеглим от това си искане, лично аз няма да го направя“, каза той на финансовите анализатори по време на конференция.

Досега Air France-KLM поддържаха твърдението, че ще се опитат да избегнат уволненията сред персонала си, който наброява 103 хил. души, но едновременно с това ще се стремят към постигането на 20 % ползи от достигането на по-висока ефективност на мрежата на Air France до 2014 г.

Помолен да коментира евентуалния ефект върху преговорите с профсъюзите, Калавия изрази мнение, че заложеното от групата е твърде голямо и ще се постараят да убедят в своите цели, всички, които по някакъв начин са засегнати от действията им.

Френско-датската авиолиния води преговори, които навлязоха във втората си най-трудна фаза, която се състои в план за преструктуриране, който от своя страна цели намаляване както на дълга, така и на оперативните разходи с 2 млн. евро за период от три години.

Според авиокомпанията, дългосрочните трудови договори възпрепятстват групата да се справи със своята конкуренция, в лицето на нискотарифни превозвачи като easyJet, както и с историческата сметка за гориво, която вероятно ще нарастне до значителната сума от 1 млрд. евро тази година.

Ivanon -> eftiniaviokompanii.com

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)