Алуминиева или PVC дограма

Независимо от вида на жилището ви, за вас ще бъде добре да си осигурите някоя от актуалните в наши дни дограми. Отделните типове дограма се различават помежду си, така че е важно каква ще изберете –алуминиева или PVC дограма. За да не сбъркате с решението си, трябва да сте наясно с особеностите и преимуществата на всяка от тези две дограми.

По принцип, самата PVC дограма не изисква много грижи, не се разяжда с времето и може да ви служи за дълъг период. При този тип дограма има голямо разнообразие то разцветки-можете да избирате от традиционната бяла, до ПВЦ дограма с вид и цвят на дървесина. Всяка една от тях има структура, включваща много камери. Това ви позволява да подбирате числото на стъклата в стъклопакета или вида на PVC профила, който ви е необходим. Всяка PVC дограма има функцията да осигурява защита срещу ултравиолетови лъчи. Ако се спрете на такава, по-късно ще можете да монтирате върху нея други устройства, без това да и повлияе отрицателно.

Въпреки, че PVC дограмата си заслужава да бъде предпочетена, трябва да обърнем внимание и на алуминиевата. Тя не е толкова скъпа като PVC дограмата, устойчива е на експлоатация, може да се надстроява и се предоставя в много различни цветове. Всяка алуминиева дограма се прави с термо профил и студен профил. Последният е подходящ за интериорни врати, понеже способностите му да изолира не са големи. Типа дограма с прекъснат термомост, който предпазва от конденз, отчасти наподобява PVC дограма и позволява слагане на механизми с многоточково затваряне.

Алуминиевата дограма е известна още с факта, че тя не може да се запали лесно и се сваля, без това да и вреди.

Въпреки всички тези качества, препоръчва се поставяне на PVC дограма, понеже тя е устойчива, със стабилен градеж и е по-ефикасна както в звукоизолацията, така и в предпазването от външните температури.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (57 votes)
The following two tabs change content below.