Прогноза за пазара на апартаменти във Варна за 2011 година

Икономическата криза, с която ни се наложи да се сблъскаме оказа своя силен ефект и върху сектора за продажба на апартаменти във Варна.

Благодарение на нея обаче целия сектор за продажба и наеми на апартаменти във Варна затегна своята политика и се стабилизира своите позиции. Така фирмите за апартаменти във Варна станаха доста по-гъвкави и започнаха да генерират най-различни подходи към клиентите си.

През последните години, повлияни от кризата англичаните загубиха позиции на най-големи купувачи на апартаменти във Варна, като постепенно бяха изместени от традиционно заинтересованите от продажби на апартаменти във Варна руснаци. България от началото на прехода е една от най-привлекателните страни в света за покупка на апартаменти от руски граждани. Този факт е подсилен и от сериозното родно присъствие на буквално всяко изложение за апартаменти и имоти в Русия.

Реализмът постепенно измества оптимизма на купувачи и продавачи на апартаменти във Варна и те са склонни да продават по-евтино или да търсят по-качествени апартаменти във Варна. И все пак пазара за апартаменти във Варна не беше в толкова голяма степен засегнат от кризата до нивата, които бяха наблюдавани в останалите големи градове в България.

За стабилизирането и постепенното възобновяване на нивото на продажби на апартаменти във Варна своята роля изигра и намаленото строителство през последните 1-2 години, което значително намали предлагането на апартаменти във Варна, като за сметка на това вече строителните фирми се стараят да поддържат по-високо качество и европейски стандарти, защото видяха бъдещето на некачествено построените апартаменти, които или още се продават или бяха продадени на доста по-ниски от обичайните цени. Така намаля и предлагането на апартаменти във Варна, което до голяма степен оказа силен ефект върху сектора.

Повиши се и предлагането на кредити при покупко – продажба на апартаменти във Варна, като заради депозитите, с които разполагат банките, кредитите са съпроводени от едни доста по-изгодни условия. Трите факта – намаленото предлагане, склонността на банките да отпускат по-изгодни ипотечни кредити за покупка на апартаменти във Варна и заинтересоваността на купувачите от нови апартаменти се очаква да са правилният начин за изход от настоящата криза в бранша.

Очакванията са за начален постепенен растеж, като в последствие нещата ще станат малко по-интензивни, но за кратко, като така пазарът на апартаменти във Варна се възстанови до голяма степен от шамара, който получи в следствие на икономическата криза завладяла цял свят.

Очаква се все пак отписвания от някой анализатори сектор за продажби на апартаменти във Варна „на зелено” да оцелее, но да започне тенденция за стриктен подбор при подобен тип инвестиция, като ще се разчита на инфраструктурата, утвърдената строителна компания предлагаща продажба на апартаменти във Варна, както и цялостното озеленяване на сградите, все неща, които сякаш до сега бяха до голяма степен пренебрегвани от купувачите на апартаменти във Варна.

Надяваме се настоящата публикация да ви е помогнала да си дадете сметка за курса на пазара на апартаменти във Варна и да изберете най-подходящият апартамент, който да закупите.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (73 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.