Apple лаптоп батерии – как да максимизирате техния заряд

Ако наскоро или не толкова скоро сте се сдобили с нови лаптопи Apple Macbook и искате да предпазите батериите им от преждевременно изтощение и скапване, то с помощта на следните няколко стъпки бихте могли да удължите тяхната издръжливост.

Следните съвети са тествани върху лаптоп батерии MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iBook G4 или PowerBook G4.

Стъпки

  • Оптимизирайте настройките на батериите като им зададете режим на съхранение. Това става от менюто Apple изберете System Preferences, а след това от менюто View, изберете Energy Saver и щракнете върху Покажи детайли. Изберете батерии или батериите от изскачащото меню с „Настройки“, като след това изберете Най-дълга или По-добър живот на батериите от изскачащото меню с настройките за оптимизиране на енергията.
  • Настройте яркостта на екрана до най-ниското комфортно ниво за четене или гледане като натиснете функционалния клавиш Fn и F1 (затъмнение) или F2 (изсветляване).
  • Изключете всички неизползваните функции и технологии, които затормозяват излишно лаптопа и изразходват енергия.

Съвети

  • Точно както бихте изключили осветлението в една празна стая, така и изключването на неизползваните функции и технологии могат да помогнат за максимално удължаване на живота на вашите батерии за лаптоп Apple. Ето няколко предложения:
  • Изваждане на CD и DVD дискове, които вече не се използват. Всяко завъртане на дисковете дори и да не се използват консумира енергия, за това е най-добре да ги няма в оптичното устройство. Изключете периферните устройства, ако не ги използвате. Свързаните принтери и цифрови фотоапарати, могат да черпят енергия от батерии Apple iBook G4, дори когато не ги използвате.
  • Изключете всички приложения стартиращи се с Windows-а, които не използвате.
  • Изключете и Wifi мрежата ако не ви е необходима. Това става от менюто Apple изберете System Preferences (Системни предпочитания), след това от менюто Изглед, изберете от секция Покажи – Конфигурацията на мрежов порт. Махнете отметката на Wifi от списъка и щракнете върху Приложи.
  • За да изключите Bluetooth в Mac OS X 10.2 или по-стара: От менюто Apple, изберете System Preferences (Системни предпочитания). От менюто View, изберете Bluetooth и щракнете върху раздела Настройки ,а след това натиснете върху Изключете Bluetooth.

Спазвайки тези съвети ще прибавите още допълнително време за работа на вашите батерии за лаптоп. Заслужава си да опитате.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (26 votes)