Apple организира специална среща с журналисти в Сан Франциско

С настъпването на есента слуховете и спекулациите около компанията Apple постепенно започват да зачестяват. Това е свързано с нетърпението всички да разберем какви функции и спецификации ще предлага новият  iPhone 5, ще има ли мини  iPad със седеминчов дисплей и какво ново като цяло е приготвила най-голямата компания от Силициевата долина.

За разлика от марки като HTC и Samsung,  чиито устройства били те мобилни телефони или таблети – малки детайли изплуват от време на време „уж случайно“, Apple имат много строга политика по опазване на фирмената информация, особено тази, свързана с устройства, които предстоят тепърва да бъдат представени на широката публика.

Последната новина около компанията от Купертино, е че е поканила представители на медиите на „специална среща“ , която ще се проведе в Сан Франсиско на 12 септември. По-конкретни детайли около мероприятието обаче не са обявени. Очакванията са на тази среща да бъдат представени подробно възможностите на  iPhone 5 и на мини iPad .

[showmyads]

Относно срещата е известно че ще бъде проведена в сградата, известна като Център на изкуството и театъра Yerba Buena и началото ще бъде дадено 22:00 часа, тихоокеанско време.

Освен за новите устройства, които компанията отдавна се кани да пусне, на официалната среща се предполага, че ще бъдат дискутирани възможностите на новата версия на операционната система iOS 6. През месец юни на технологично изложение, в и Apple взеха участие техните представители потвърдиха, че повече подробности около новата операционна система ще бъдат представени през есента.

Отдавна из интернет пространството се носят най-различни слухове, според които септември ще бъде месецът, в който ще роди новият iPhone от ново поколение. Това, което все още остава обгърнато в мистерия е че феновете на Apple си нямат и най-малка идея какво друго да очакват като продукти и услуги от компанията. Източници от CNN са потвърдили че мероприятието на което Apple събират журналисти съвпада точно с датата, на която новият „умен“ мобилен телефон   iPhone 5 ще бъде показан на живо.

Наред с трескавото очакване за резултатите от срещата във Сан Франциско, е редно да споменем и някои лоши новини. От Samsung са заявили открито че ако  iPhone 5 разполага с  LTE технология, корейците възнамеряват да съдят Apple за нарушени патентни права. Това следва да се тълкува като опит за отмъщение, за който едва ли ще има много изненадани.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (58 votes)