Аудио или видео бебефон да изберем?

Бебефон

Безспорно бебефонът е един от най-необходимите аксесоари за нас, родителите. Той ни позволява да вършим домакинската си работа или пък да си почиваме, без да се налага да притичваме през няколко минути до стаята на малчугана, за да проверим дали всичко е наред. Но, за да може бебефонът да ни служи добре и да покрива всичките ни нужди, трябва да го подберем правилно.Аудио или видео бебефон да изберем?

Изборът зависи от няколко основни неща – колко е голямо жилището ни, какъв обхват искаме да покрива сигналът и колко деца имаме. В зависимост от това, по-лесно можем да се ориентираме и какъв вид бебефон ни трябва. На пазара се предлагат най-различни модели, но основно те се делят на аудио и видео.

Аудио бебефон

Този вид бебефони излъчват сигнал, абсолютно безвреден за детето и вас самите. Ако се спрете на по-евтините им варианти имайте предвид, че повечето от тях не разполагат с преносима слушалка, което може да се окаже проблем, ако искате да излезете до близкия магазин, например.

Ако пък жилището ви е с по-голяма площ, е добре да се насочите към бебефон с по-голям обхват на сигнала. Същото важи и за отскачането до магазина или съседите. Освен такива с доста голям обхват, вече съществуват дори бебефони, които могат да се свържат с мобилния ни телефон.

Видео бебефон

В последните няколко години бебефоните, разполагащи с безжичен дисплей се превърнаха в истински хит сред родителите. Те ви позволяват да наблюдавате мъниците, докато спят или си играят в детската стая, без да ги притеснявате с непрекъснато отваряне на вратата.

Колкото по-голям е размерът на дисплея, толкова по-добра ще бъде и картината на него. За да не напрягате очите си, най-подходящи са 3.5 инчовите екрани. Разбира се, съществуват и далеч по-големи.

Друго предимство на видео бебефонът е опцията за гласово активиране, която пести батерия. Камерата и микрофона се активират само тогава, когато засекат звук или движение.

Ако пък имате повече от едно дете, има видео бебефони, които могат да работят с повече от една камери едновременно. По този начин без проблем ще наблюдавате мъниците, в отделните стаи.
Допълнителни функции на бебефоните

Освен основните ви нужди, бебефоните могат да покрият и други ваши изисквания, в зависимост от екстрите, с които разполагат. А те са най-различни. От нощно виждане на видео бебефоните и правене на запис или снимка, до нощна светлина на бебчето или опция за пускане на приспивни песнички…

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (73 votes)
The following two tabs change content below.

bebence

Latest posts by bebence (see all)