Автоключарски услуги в София и страната

Всеки, притежаващ и управляващ МПС знае, че всяка марка и модел автомобил си има слаби места или производствени проблеми. При някои това е окачване, при други горивна система, тънки и бързо загниващи ламарини или проблеми с електрониката. По темата може да се изпише доста и е факт че идеална кола не съществува, може би освен Golf 🙂

Дори да нямат „проблеми по рождение” със заключващата система на всеки шофьор поне веднъж му се случвало да се сблъска с тези неприятности.

Във всички случаи на:

загубени или забравени в автомобила ключове
счупен в ключалката ключ
забравени в багажника ключове
проблем с механичната част или патронника по вратите или багажника
проблем с електрониката на дистанционното
нужда от пренареждане на ключа по шифър или обратното

най-вероятно ще се наложи да потърсите помощта на аварийна ключарска помощ. Понякога е неизбежно.

Предлагаме Ви 9 съвета, за Вашето спокойствие и сигурност.

  1. Пазете ключовете си от механична повреда, падане, поливане с течности, изпускане от високо, не ги давайте на малки деца. Последното е доста важно предвид, че те обичат да разглобяват всичко.
  2. Пазете ключовете си от кражба или загубване. За това няма точна рецепта, просто бъдете бдителни. Бъдете особено внимателни ако Вашите ключове са от типа „Rolling codes”. На практика това са ключове, които менят своя код при всяко ползване. Те са доста трудни за копиране, предвид че предлагат доста висока степен на сигурност, а това рефлектира и върху цената за услугата.
  3. Пазете и се грижете за батерията на дистанционното. Почти всеки съвременен автомобил е снабден с дистанционно, отключващо и заключващо централното управление, както и алармата на автомобила. Ако батерията се е изтощила, побързайте да я замените с нова, иначе рискувате дистанционното управление да си загуби настройките.
  4. Ако смятате да ставате собственик на автомобил втора употреба се убедете, че продавачът разполага с 2 ключа. Ако автомобилът е доста по-стар попитайте дали в комплекта присъства и Master keys – Главен ключ /най-често е в червен цвят/. Той ще Ви е нужен ако решите да правите дубликат. Главния ключ не е за ежедневно ползване, за това го пазете от изгубване и повреда.
  5. Подгответе се преди началото на зимата и напръскайте ключалките със спрей против замръзване. Такива се продават във всяко ателие на професионални автоключари.
  6. Дръжте на удобно място сервизната книжка на автомобила – понякога там са описани начини за отстраняване на специфични проблеми и ще избегнете притеснението и загубеното време в опити за решение на проблема.
  7. Запазете в телефона и документите си телефонните номера и контактите на фирма извършваща професионални автоключарски услуги. Понякога това, може да бъде решаващо.
  8. Ако не сте сигурни какво правите, не го правете. Липсата на опит не е оправдание, за да направите някоя по-голяма беля. Потърсете автоключар или посетете най-близкото ателие извършващо автоключарски услуги. Това може да Ви излезе по-евтино и бързо, от колкото неуспешните опити, счупеното стъкло, изгубеното време или тотално разбитата ключалка примерно.
  9. При посещение или повикване на автоключари, поискайте да се легитимират. Всички професионалисти притежават служебна карта от фирмата, в която работят. Още по-голяма атестация за качествата им е, ако имат и карта от „Съюза на ключарите в България”
FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (84 votes)