Автомобилите, които не ползваме

Коли за скрап

Трябва да сте забелязали старите автомобили, които стареят пред блоковете и не биват ползвани от никого. Може да сте се замисляли за какво си стоят и какво чакат и че заемат само място, което може да бъде оползотворено много по-добре. Тези автомобили трябва да бъдат предавани за скрап. Проблема на тези коли е че собствениците им в голяма степен не знаят за тях (забравили са ги). Но има една голяма част, която знаят но ги не се наемат да се погрижат за тях.В общи линии опциите са две за тези автомобили. В първия вариант и по-благоприятния е да се потърси някоя автоморга, която ще изяви желание да вземе колата. Този вариант е по-добър от икономическа гледна точка за собственика на колата понеже оценката и ще бъде малко по-висока  заради елементите, които има в автомобила и могат да бъдат продадени. Това е възможно ако съществуват и други автомобили, като вашия които са в движение и имат нужда от някоя резервна част, която може да осигури вашия автомобил.

Втория вариант е предаването на автомобила за скрап. В този вариант вашия автомобил ще бъде претопен като старо желязо (скрап). В този вариант единствено трябва да потърсите най-изгодната оферта за вас. Като трябва да знаете, че тази услуга е районизирана тоест вие може да предадете автомобила си в района където се намира. Фирмите, които изкупват коли за скрап са специализирани и разполагат със собствен транспорт, който може да превози вашия автомобил до пункта където да бъде подготвен за рециклиране.  След като подберете различни оферти и изберете вашата, която ви допада най-много се обаждате и заявявате, че искат да дойдат да вземат автомобила ви. Те ще подготвят необходимите документи, ще уговорят дата и час когато ви е удобно и когато имат свободен автомобил, който да репатрира вашата кола.  Ще ви издадат необходимите документи за дерегистрация.

Ако пред блока ви има стар автомобил извън движение, потърсете собственика и го посъветвайте да избере един от двата варианта. Така ще освободите парко мястото и ще му донесете някой лев допълнително.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (55 votes)
The following two tabs change content below.