Автостъкла в София – най-търсената стока след градушката

автостъклар в София

Невиждана градушка в София. Бум в търсенето на автостъкла в София

На 08.07.2014г., между 16:30 и 17:00 в повечето квартали на София се развихри невиждана буря. Дъжд, ураганен вятър и градушка колкото портокал. „Сякаш ада се изсипа от небето“, „Не бях виждал такова чудо до сега“, „Стъмни се и нищо повече не се виждаше“, „Струваше ми се, че апокалипсиса дошъл“ са част от хилядите коментари, които засипаха социалните медии. В някои квартали по време на бурята имаше и проблеми с Интернет и мобилните комуникации.

За по-малко около двадесетина минути за софиянци дойде апокалипсис. Най-засегнати са ж.к. Люлин, Модерно предградия, Овча Купел, Части от центъра, кв. Надежда и Нови Искър. Гръмотевици, рекордни късове лед и ураганен вятър причиниха редица бъркотии. Следствие на бурята някои квартали останаха без ток за определено време.

В почти всички квартали на София движението на автомобили буквално спря. Голям брой паднали дървета и прехвърчащи опасни предмети създадоха невиждана бъркотия. В следствие на бурята на няколко места в София има инциденти с паднали дървета върху автомобили. Бурята с размер на природно бедствие счупи и стъкла на трамвай. Дълго след бурята много от трамваите практически спряха да се движат.

За минути улиците се превърнаха в реки, а зелените тревни полянки побеляха като, че наближава Коледа. Необичайната за София буря за изключително кратко време нанесе големи материални щети. В това число и трагичен инцидент в Борисовата градина, където пешеходец е бил повален от паднало следствие на бурята дърво. За съжаление пешеходецът е починал. До този момент няма информация за други трагични инциденти или сериозно пострадали хора.

Градушката изпочупи голям не малки спирки на градския транспорт. Следствие на ледените късове и буреносния вятър има паднали козирки на сгради. Невижданата до този момент градушка нанесе голям брой щети на жилищни апартаменти. Има сигнали за счупени стъкла на прозорци, паднали мазилки, проблеми с покривите.

Голям брой мазета и приземни етажи са наводнени следствие на огромното количество вода, което се изсипа за кратко време. Търговските обекти, сред които малки магазинчета и будки са също силно пострадали следствие с гръмотевичната буря, която връхлетя столицата. Някои продавачи на сергии още не са наясно как ще се справят с щетите.

Но може би сред най-ощетените са десетките хиляди притежатели на автомобили. Някои собственици на МПС-та се разминаха само с изпочупени мигачи и фарове или леки драскотини по броните, но по-голяма част не могат да се похвалят с този късмет. Според неофициални данни над 50% от автомобилите в София са с нанесени щети от бурята. Повечето, от които са с напукани автостъкла. Някои от автомобилите са тотално деформирани следствие на падналите върху тях дървета. Има автомобили, които пострадаха следствие на паднали върху тях предмети.

Едрите ледени късове в комбинация със силния вятър и потопа са причина хиляди коли да се нуждаят спешно от услугите на автостъклар в София, за да се справят с пораженията. Очевидци споделят „пред блока сякаш няма здрава кола, никога не съм виждал толкова много изпочупени стъкла на домове и автомобили в София“. Джипове, собственици на нови и стари автомобили почти всяка втора кола в София е със спукано стъкло. Има случаи, при които автомобилните стъкла са буквално на сол.

Следствие с почти катастрофалните за автомобилистите щети, след природната стихия, телефонните на автстъкларите и застрахователите буквално прегряват. Невиждано и неочаквано, но е факт, че едрите ледени късове в комбинация с ураганния вятър изпочупи стотици стъкла. Собствениците на джипове също бяха „сюрпризирани“ от невижданата до сега лятна буря. Определено сега е момента предприемчивите автостъклари да намерят начин да привлекат повече клиенти, а това както знаете става с по-добро качество на приемлива цена.

Града е само единия виновник да има толкова пострадали автомобили и джипове. В един от случаите следствие на силния вятър се е откъснала изолация от покрива, засилено от невероятно силния вятър парчето буквално разбива предния джам на нов черен джип. МПС-то има застраховка, и парите за смяната на автомобилния прозорец няма да е проблем. Собственикът иска бързо да оправи проблема и за това избира една от водещите компании за автостъкла в София.

Услугите на всеки автостъклар ще бъдат сред предпочитаните през близките дни. Да не забравяме, че сме в разгара на летния сезон и мнозина се подготвят за своите летни пътешествия. А според Закона за движение по пътищата е недопустимо да се шофира с напукано стъкло.

Ако вашият автомобил е застрахован е добре да потърсите услугите на автостъклар, който работи с вашата застрахователна агенция, защото в противен случай е много вероятно да се окаже, че компанията, в която сте направили застраховката си няма да покрие вашите разходи.

Би било добре да помислите за налепените върху стъклата стикери. Много е вероятно избраният от вас автостъклар да знае подходящ трик за тяхното сваляне и прехвърляне върху новото стъкло. Запазването на някои стикери може да ви спести допълнителни разходи за застраховки, технически прегледи или винетки.

През близките дни се очакват големи опашки във фирмите занимаващи се със смяна на автостъкла. Изключително големият брой изпочупени стъкла следствие на незапомнената до сега софийска буря би трябвало да даде тема за размисъл, особено ако наскоро сте сменяли автостъклото си. Дали стъклото би издържало на друга подобна буря? Изпочупените стъкла на автомобила и дома от бурята са повод да се замислим дали не трябва да имаме по-високи изисквания, когато даваме заявка да ни бъде сменено счупеното стъкло. На първо място стъклото трябва да е стабилно. Прецедентната софийска буря сякаш ни даде урок, че качественото стъкло може да ни спаси дори живота.

В някои от случаите може би най-евтино ще ви излезе лепенето на спукано стъкло, но мислите ли, че по този начин това ще бъде достатъчно качествено и при следващата буря да се наложи да търсите услугите на автомобилен стъклар отново?

Времето ни доказа, че качеството винаги трябва да е приоритетно. Ето защо е добре да намерите професионална фирма, която да монтира висококачествени нови автостъкла, въпреки, че несъмнено телефоните им в този момент прегряват и ги очаква дълга нощ.

Определено е по-добре да платите сега малко по-висока цена, отколкото да се налага да сменяте два пъти. При всички положения втория вариант ще ви излезе много по-скъпо. За да изберете добър автостъклар бихте могли да направите малко, собствено проучване в Интернет. От блоговете, форумите, социалните мрежи и сайтовете бихте могли бързо да се ориентирате коя фирма предлага надеждни услуги.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (57 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.