Баба Марта и комерсиализмът

Честита Ви баба Марта.Купихте ли си мартенички?

Поредният изгаврен български обичай, опорочен от западната практика пари, реклама, капитализъм. Днес, ден преди празника всичко живо се суети около сергиите за мартенички, а толкова много такива едни пъстри, натруфени,накичени – със зодийки, с камъчета, с разни други един господ знае всякякви джаджи, че човек се колебае сякаш от избора му зависи бъдещето на планетата Земя.

Нищо, нали затова са празниците, хорицата да се суетят окола такива дилеми, търговците да предлагат пъстрите си джунджурийки, а Пижо и Пенда забравени някъде там в миналото на тази традиция да ни бъдат откраднати от Румънците.

Айде не му мислете много, нали такъв е обичаят, пък това, че едно бял и червен конец вплетени от собствените ни ръце и подарени на най-близките ни хора нека го оставим за селяните, дето си нямат пъстрите сергии. Честита ви Баба Марта, да сте живи да сте здрави, румени, засмени..

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (86 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.