Бътън: Титлата все още е далеч

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън остава здраво стъпил на земята, след като разкри, че първото място в шампионата все още е далеч от него, независимо тенденцията да скъсява разликата между него и водача Фернандо Алонсо.

32-годишният пилот на Макларън показа класа в изминалото Гран При на Белгия. Той успя да избегне тежката катастрофа станала още на първия завой от старта и спечели своя първи старт на „Спа”, като по този начин затвори устите на всички, които винаги са слагали на преден план неговият съотборник Люис Хамилтън.

Бътън в момента е едва на 16 точки зад британеца и на 63 от водача във временното класиране Алонсо. Той все още гледа реалистично на шансовете си за титлата, като по този въпрос, разкри за последните Формула 1 новини на „Sky Sports”:

„Все още има много време, но смятам че днешният старт доказа, че всичко е възможно. Ако продължаваме по същия начи, то значи имаме шанс за спечелването на титлата. Очевидно това е минимален шанс, но все пак ти дава стимул да се бориш за спечелването на шампионата.”

„В момента обаче не мога да занимавам съзнанието си с това твърде много. Трябва да се фокусираме на следващото състезание, което да планираме добре и да настроим колата, според моите изисквания, защото когато го сторим побеждаваме.”

След като всички коли от тежката катастрофа станала на старта в Белгия бяха разчистени, Бътън отново стъпи на пистата като лидер и запази водачеството си до самия край. Това напомни на изявите на пилота от преди три години, като той допълни още:

„Съботите, особено през тази година са много успорвани, така че бе страхотно да намеря моя баланс. Когато колата е настроена според твоите изисквания, шофирането ти става много приятно.”

„Чувството да спечелиш на ‘Спа’ е невероятно.”

Повечето спортни залагания сочат двамата пилоти на Макларън, като едни от големите фаворити за призовите места през този сезон.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (61 votes)
The following two tabs change content below.

georgi.ivanov