Бътън: Титлата все още е далеч

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън остава здраво стъпил на земята, след като разкри, че първото място в шампионата все още е далеч от него, независимо тенденцията да скъсява разликата между него и водача Фернандо Алонсо.

32-годишният пилот на Макларън показа класа в изминалото Гран При на Белгия. Той успя да избегне тежката катастрофа станала още на първия завой от старта и спечели своя първи старт на „Спа”, като по този начин затвори устите на всички, които винаги са слагали на преден план неговият съотборник Люис Хамилтън.

Бътън в момента е едва на 16 точки зад британеца и на 63 от водача във временното класиране Алонсо. Той все още гледа реалистично на шансовете си за титлата, като по този въпрос, разкри за последните Формула 1 новини на „Sky Sports”:

„Все още има много време, но смятам че днешният старт доказа, че всичко е възможно. Ако продължаваме по същия начи, то значи имаме шанс за спечелването на титлата. Очевидно това е минимален шанс, но все пак ти дава стимул да се бориш за спечелването на шампионата.”

„В момента обаче не мога да занимавам съзнанието си с това твърде много. Трябва да се фокусираме на следващото състезание, което да планираме добре и да настроим колата, според моите изисквания, защото когато го сторим побеждаваме.”

След като всички коли от тежката катастрофа станала на старта в Белгия бяха разчистени, Бътън отново стъпи на пистата като лидер и запази водачеството си до самия край. Това напомни на изявите на пилота от преди три години, като той допълни още:

„Съботите, особено през тази година са много успорвани, така че бе страхотно да намеря моя баланс. Когато колата е настроена според твоите изисквания, шофирането ти става много приятно.”

„Чувството да спечелиш на ‘Спа’ е невероятно.”

Повечето спортни залагания сочат двамата пилоти на Макларън, като едни от големите фаворити за призовите места през този сезон.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

georgi.ivanov

Коли под наем от летище София