Батерии за лаптоп – препоръчки за удължаване на живота им

В днешно време голяма част от хората във всекидневието си използват лаптопи. Те са от изключителна важност за повечето хора, на които им се налага често да пътуват по работа.

Ако често ви се налага да изнасяте презентации, вие трябва да сте сигурни в издръжливостта на вашите батерии за лаптоп. Не е желателно по средата на важна среща лаптопа ви изведнъж да се изключи. За да избегнете тези неприятни моменти е желателно да се грижите добре вашите батерии. Ето и някои препоръки, които е добре да следвате.

  • Първо и най-важно никога не изтощавайте вашите батерии за лаптоп до край.
  • Пазете ги от високи температури.
  • Не ги използвайте върху меки повърхности, които могат да запушат охладителните отвори.
  • Дайте им почивка – извадете ги ако не са ви необходими.

Много от експертите съветват да извадете вашите литиево-йонни лаптоп батерии Dell, Asus, Toshiba и други от лаптопа, ако смятате да го използвате включен постоянно към захранващата мрежа. В противен случай, те ще бъдат изложени на непрекъснато зареждане и разреждане, а освен това те са подложени и на загряване. Преди да извадите батериите трябва да сте сигурни, че те са заредени наполовина, защото дори когато не се ползват, те губят мощност с течение на времето.

Друго важно нещо, което трябва да запомните, е следното: Никога не сваляйте вашите батерии, когато лаптопа ви е включен или в режим на готовност, защото това може да ги засегне и може да доведе до срив в системата на вашия лаптоп. За това нито поставяйте нито вадете батерии, ако лаптопа е включен. Правете това само когато е изключен.

Ако трябва да съм напълно честен с вас тези неща ще ви помогнат да запазите издръжливостта на вашите батерии за лаптоп за по-дълго време, но така само ще отложите неизбежното. Рано или късно вие или ще трябва да смените вашия лаптоп или неговата батерия.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (105 votes)