Колко дълго може да издържи една лаптоп батерия и какво можем да направим за да увеличим това време?

Повечето хоро си купуват лаптопи, защото те са преносими. Така можете да се движите из цялата къща с тях, да ги взимате на работа, на кафенето, в библиотеката. За съжаление времето, което можете да работите с лаптопа без да го зареждате не е толкова колкото би ви се искало, а не винаги можете да намерите захранваща мрежа където да го заредите отново.

Стандартната лаптоп батерия (в лаптопите с 14 или 15 инчови монитори) е с 6 клетки и може да издържи около 2 часа. Можете да изкарате и малко повече от това, но можете и по-малко. Много зависи от това какво правите. Когато гледате филми или работите с програма за обработка на снимки, тогава батерията се изтощава много бързо. Това е все едно как вие се чувствате, когато вървите с високо темпо или тичате.

В повечето случаи тези 2 часа не са достатъчни за да си свършите работата. Имате една много важна опция, с която да решите този въпрос.

Винаги можете да си купите резервна батерия. Тогава, при изтощаване на едната веднага можете да я смените с другата. Това респективно ще ви осигури 4 часа работа. Но има и още по-добър вариант. Новата батерия да не бъде като стандартната с 6 клетки, а с 9, 12 или повече в зависимост от това какъв лаптоп ползвате. Допълнителните клетки повишават капацитета на батерията и дават много повече време за работа (над 5 часа с едно зареждане). Вижте марката на вашият преносим компютър и потърсете в онлайн магазините за този тип батерии. Обикновено в тези магазини всичко е подредено по производители, модел, серия и е посочена съвместимостта с всеки модел лаптоп. Например батерия за лаптоп MSI, серия Wind, BP-8089(H) 11.1V 6600mAh BLACK, който е съвместим със следните модели: BP-8089,442682800001,442677000001,BP-8599,8399,8999,8X99. Батериите с повече клетки са малко по-скъпи, но пък те са идеалното решение за хората нуждаещи се от повече време за работа, когато са на път.

Това е най-доброто решение за увеличаване на работното време на лаптопа в режим на батерия. Много се говори за революцията, която ще настъпи в областта на лаптоп батериите, но за сега технологиите все още не са достатъчно напреднали за да се случи тази революция.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (82 votes)