Бебешки колики. Какво да направите за да спрете плача на бебето?

Бебешките колики са състояние, при което бебето получава стомашен дискомфорт. В резултат на това то плаче силно и продължително, което често притеснява родителите.

Обикновено причината за това състояние е натрупване на излишни газове в корема на детето или храна, която е приета чрез майчиното мляко и е трудна за усвояване от бебешкия организъм. Ако имате нужда от помощ бързо да спрете плача на бебето, ето няколко техники, които можете да използвате веднага:

Звук от бяла техника

Експерти считат, че ако детето е чувало звуците от бяла техника докато е било в утробата на майка си, по време на пристъп от колики тези звуци биха му подействали успокояващо. Такива са звуците от миялната машина, пералнята, радиото, прахосмукачката или сешоара.

Движение

Докато са били в утробата на майка си бебетата са били в движение през по-голямата част от деня. Ето защо за да успокоите бебето по време на пристъп от коликите е необходимо да го вземете на ръце и да го поносите из стаята, да го поставите в бебешката люлка или да го изведете на разходка с количката.

Техника на повиване

Бебетата страдащи от колики обичат да бъдат повивани. Ограниченото пространство отново напомня на бебето за утробата на майката. Колкото повече средата напомня на бебето за този период, то става по-спокойно. Можете лесно да научите техниката за повиване и да я включите в ежедневието си.

Използване на Gripe water

Понякога бебетата плачат защото имат пристъп на колики, предизвикан от натрупването на излишни газове. Gripe water е формула, която е широко разпространена за справяне с този проблем. Това средство е известно от повече от един век и се използва от хората по цял свят за лечение на колики.

Други средства за успокояване на спазмите от колики, съдържат различни видове билки и екстракти, които хората са използвали от древни времена, за успокояване на болката свързана с храносмилателни проблеми. Обикновено съставките на Gripe water включват добре познати билки като мента, копър и джинджифил.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (98 votes)