Безопасно сърфиране за деца през мобилни устройства

Известно е, че броят на злоупотреби през мобилни устройства се увеличава, още повече с напредването на мобилните връзки през така наречените „умни телефони“. За това ще повдигнем темата и ще дадем малко съвети за по-добра безопасност при сърфирането прeз мобилно устройство.

Съвет номер 1: Safari може да бъде сафари за нефилтрирано съдържание. Този браузър няма контрол за филтриране на съдържание, както и невъзможността за поддръжка на флаш при apple устройствата. Бъдете сигурни, че детето ви не ползва този браузър за сърфиране през мобилния интернет.

Съвет номер 2: Можете да инвестирате в универсален софтуер за филтрация на сайтове. Апликации за мобилни устройства от този тип като mobicip.com.

Съвет номер 3: Ако вашето отроче ползва iPod, можете да му настроите основни родителски филтри като инсталирате „child-safe iPod browser“ наличен в app-store. Но днешните деца са доста иновативни в намирането на решения, и бъдете нащрек защото могат спокойно да си изтеглят друг браузър.

Съвет номер 4: Бъдете сигурни да сте включили автоматични ъпдейти на blacklist-a. Стотици нови сайтове се пускат в интернет пространството, само спам сайтовете със съдържание с неприлични сцени се качват ежедневно от спамъри.

Съвет номер 5: Бъдете сигурни да се ползва браузър с филтриране в реално време. Днешната младеж се учи бързо, и успява по един или друг начин да се сдобие с нов или алтернативен браузър, за това бъдете сигурни да сложете апликация която е независима от вида на браузъра.

Съвет номер 6: Инкриптиране на трафика през мобилен интернет. Има злонамерени хора коит утилизират достъпа до незащитена WiFi връзка, лесно могат да „снуупнат” трафика ви през него.

Съвет номер 7: Използвайте рейтингова система като ръководство.
Дори и най-просветения родител не може да сърфира и да рейтва всеки нов уеб сайт, така може да прибегнете до браузър който, позволява използването на ”Family Online Safety” по стил рейтингуване на филми, музика и т.н.

Сърфирането през
мобилен интернет започва първо и най-вече със уеб филтриране. Блокирайте сайтове които биха могли да причинят непроятности за в бъдеще.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (64 votes)
The following two tabs change content below.