Боденското езеро – една есенна приказка

Ескурзия до Боденското езеро

Боденското езеро се смята за едно от най-красивите в цяла Европа. То е разположено на територията на 3 страни – Германия, Австрия и Швейцария – като всяка част от езерото е красива по свой уникален начин.

Може да се изненадате от това, но времето през есента на бреговете на Боденското езеро е много различно от това, което си представяте когато чуете за Германия. Тук можете да намерите идеалното време за почивка.

Летата край водите на езерото са много топли и са достатъчно дълги. През юни, юли и август времето може да е доста горещо и средните температури през деня са около 26 – 27 градуса, а не рядко достигат и до над 30. През май и септември не е толкова задушно, но все пак термометрите показват около 22 градуса, което е доста приятна температура за да опознаете местността. Зимите в района също не са необичайно студени,. Сняг пада често, но това не е задължително, понеже средната температура за януари и февруари е положителна.

Пътуване из околностите на Боденското езеро

Ескурзия до Боденското езеро

Околностите на Боденското езеро са изключително красиви и съчетават най-доброто, което регионът може да предложи. Това прави мястото примамлива дестинация за туризъм, особено през топлите и слънчеви месеци от годината.

Местността не е с много голяма надморска височина, като самите брегове се издигат на малко над 400 метра над морското равнище. Това, заедно с местоположението на езерото в южните части на Германия, обяснява чувствително по-мекия и приятен климат в околността.

Цялата местност е леко хълмиста, а меките и нежни извивки на хълмовете са покрити с килим от тревна растителност. От ранна пролет до късно през есента растителността е изумрудено зелена и свежа. Приятно свежият климат позволява зеленината да се запази дори и през най-горещите дни от годината. Езерото е заобиколено от плодородни обработваеми земи, на които се отглеждат различни видове овощни растения и зеленчуци.

Красивата природа предразполага към практикуване на пешеходен и велосипеден туризъм, като чистотата на природата прави това истинска благодат за здравето на човека. В близост до езерото има малки и много чаровни градове, където ще останете запленени от тишината и спокойствието. Малки и криволичещи улички предлагат приятна лятна сянка и прохлада, а зад всеки ъгъл ви посреща по някой примамлива занаятчийска работилничка.

Не липсват и замъци, някои от които отворени за туристи. Едновременно с всичко останало, в местността могат да се открият превъзходни малки ресторантчета, където да опитате уникални специалитети от местната кухня.

Това прави околностите на Боденското езеро истинска наслада за всички сетива.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.
Трансфери с коли под наем