Боденското езеро – една есенна приказка

Ескурзия до Боденското езеро

Боденското езеро се смята за едно от най-красивите в цяла Европа. То е разположено на територията на 3 страни – Германия, Австрия и Швейцария – като всяка част от езерото е красива по свой уникален начин.

Може да се изненадате от това, но времето през есента на бреговете на Боденското езеро е много различно от това, което си представяте когато чуете за Германия. Тук можете да намерите идеалното време за почивка.

Летата край водите на езерото са много топли и са достатъчно дълги. През юни, юли и август времето може да е доста горещо и средните температури през деня са около 26 – 27 градуса, а не рядко достигат и до над 30. През май и септември не е толкова задушно, но все пак термометрите показват около 22 градуса, което е доста приятна температура за да опознаете местността. Зимите в района също не са необичайно студени,. Сняг пада често, но това не е задължително, понеже средната температура за януари и февруари е положителна.

Пътуване из околностите на Боденското езеро

Ескурзия до Боденското езеро

Околностите на Боденското езеро са изключително красиви и съчетават най-доброто, което регионът може да предложи. Това прави мястото примамлива дестинация за туризъм, особено през топлите и слънчеви месеци от годината.

Местността не е с много голяма надморска височина, като самите брегове се издигат на малко над 400 метра над морското равнище. Това, заедно с местоположението на езерото в южните части на Германия, обяснява чувствително по-мекия и приятен климат в околността.

Цялата местност е леко хълмиста, а меките и нежни извивки на хълмовете са покрити с килим от тревна растителност. От ранна пролет до късно през есента растителността е изумрудено зелена и свежа. Приятно свежият климат позволява зеленината да се запази дори и през най-горещите дни от годината. Езерото е заобиколено от плодородни обработваеми земи, на които се отглеждат различни видове овощни растения и зеленчуци.

Красивата природа предразполага към практикуване на пешеходен и велосипеден туризъм, като чистотата на природата прави това истинска благодат за здравето на човека. В близост до езерото има малки и много чаровни градове, където ще останете запленени от тишината и спокойствието. Малки и криволичещи улички предлагат приятна лятна сянка и прохлада, а зад всеки ъгъл ви посреща по някой примамлива занаятчийска работилничка.

Не липсват и замъци, някои от които отворени за туристи. Едновременно с всичко останало, в местността могат да се открият превъзходни малки ресторантчета, където да опитате уникални специалитети от местната кухня.

Това прави околностите на Боденското езеро истинска наслада за всички сетива.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (80 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.