Часовници Suunto Сore

SUUNTO завладява нови висини в разработката на инструменти за спортуване на открито с новия модел  SUUNTO CORE

Suunto Сore е  абсолютния инструмент за високоадреналинните планински спортове.

Suunto, световният лидер в разработката на спортни часовници, представя новия АВС /Алтиметър, Барометър, Компас/ ръчен компютър, базиран на успеха от предишните модели. Новият модел Сore, комбинира класическите АВС функции с нови възможности като дълбокомер, час на изгрев/залез, подобрен интерфейс и меню на четири езика.
Предлаган в различни стилове, от типичен планински до бизнес часовник, Suunto Сore е перфектния часовник за любители на силни изживявания, като стандартният му набор от функции включва час, двойно време, календар, хронометър и обратно броене.

“Това за нас бе една чудесна възможност да комбинираме наследството на досегашния опит, модерен дизайн, правейки ясни, бързи крачки към целта – да създадем инструмент, който клиентите да използват с гордост.”, каза Еляс Саастамойнен, Мениджър разработка инструменти за спортуване на открито.

Точен до 10000 мета, алтиметърът на Suunto Сore, визуализира моментната височина, общото изкачване и спускане, и записва сесията за разглеждане в последствие. Превключване между режим алтиметър и режим барометър се извършва автоматично на базата на ниво на активност, като така осигурява максимално надеждна информация във всяка ситуация. С натискането на един бутон висотомера на Suunto Сore започва да следи изкачването/спускането на собственика си.

“ В разработката на Suunt,o Сore трябваше да надминем най-продавания модел ръчен компютър – Suunto Vector” – обясни президентът  на Suunto Джуха Пиномаа. . Повече от 70 години опит, комбиниран със съветите на катерачи и скиори от целия свят, ни помогнаха да го направим.

Подобно на ръчна метеорологична станция барометърът на Suunto Сore измерва и записва атмосферното налягане, визуализирайки го в графичен вид, като така помага на потребителя да предскаже промените в околната среда. Отвеждайки безопасността крачка напред, алармата “Буря” помага на катерачите и планинарите да се предпазят от попадане в опасни ситуации. Тя се активира от рязък спад в налягането за тричасов период, като визуално и звуково известява потребителя за настъпване на промените.

“За последните пет години Suunto беше нашият избор. В планините АВС класа продукти са толкова важни за нас, колкото въжето и карабинера, и изискваме абсолютна надеждност и прецизност от нашата екипировка.

Новият интуитивен интерфейс и здравия корпус ни позволяват тотално да се концентрираме върху целите си.” – казаха посланиците на Suunto Александър и Томас Хубер, едни от най-добрите катерачи на нашето време. “За нас новият Suunto Сore е ключова част от екипировката за всички наши експедиции и изкачвания.”

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (54 votes)
The following two tabs change content below.

sportenmagazin

Latest posts by sportenmagazin (see all)