Подходящи платове за детски дрехи

Освен да бъдат красиви, модерни и с точен размер, детските дрехи трябва да бъдат изработени от подходящи платове. Като подходящи можем да определим всички естествени материи, които не предизвикват алергия по кожата. Ако детското облекло е изработено от изкуствена материя, то ще предизвика спарване на детска кожа.

Естествените материи позволяват на кожата да диша За дрехите на бебетата и малките деца се препоръчва те да бъдат изработени от памук. Допуска се в плата освен памук да има и друга материя. Обикновено, производителите на детски дрехи изискват от фирмите сертификат за качество и производство на плата. Прекалено ярките платове не се препоръчват за изработка на детско облекло.

За да се добие наситен цвят е необходимо платът да се третира със силни химически съставки и бои. Те предизвикват алергична реакция на детската кожа. Комбинацията между памук и ликра е често срещана. Тя се използва за изработването на детски тениски и бельо. Материята се разпъва и не пристяга крехкото тяло. Чистите памучни тъкани са поставени на първо място сред платовете за детско облекло. Те се използват както за направата на връхни детски дрехи, така и за бельо.[showmyads]

Памучните тъкани притежават естествени цветни нюанси. Добиването на по – плътен цвят не изисква третирането им със силни химически вещества. Тъканите от памук може да бъдат използвани за изработване както на фини, така и на по – груби и плътни платове. Полиестерът стана изключително употребяван за изработка на детски спортни дрехи. На пазара се предлага богат асортимент от спортни екипи, изработени изцяло от полиестер. Ако избирате вълнени дрехи за вашите деца бъдете внимателни.

Често пъти, вълнените платове могат да предизвикат дразнене на детската кожа. Комбинацията между вълна и памук е подходяща за изработката на зимни детски дрехи. Ватата доби популярност чрез зимните якета. Тя се оказва добра подплата, която предпазва детето от студените климатични условия. Шушляковите материи са подходящи за изработка на връхни якета и елечета. Те не са плътни и носени от децата създават усещане за лекота. Популярността на памучния плат сред производителите на детски дрехи отвори път за навлизането на плюша. Детските елечета от плюш са модерни и ефектни.

Кадифето се наложи сред платовете за изработка на детски панталони. Не може да не споменем и дънковия плат. Той се превърна в тотален хит. Детски дънкови якета, панталони и поли, всички те са удобни за децата и не предизвикват странични ефекти от носенето.

Подходящите платове за детски дрехи трябва да бъдат здрави, плътни и същевременно да позволяват на кожата да диша. Избягвайте лъскавите и мрежести материи. Памукът и дънковият плат са добър избор.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (77 votes)
The following two tabs change content below.