Ди Монтецемоло иска подобрение от Маса

Босът на Ферари Лука Ди Монтецемоло заяви, че иска пилотът на тима Фелипе Маса да покаже подобрение в резулатите си на пистата, след редицата слаби изяви. В открито писмо към екипа на „Скудерията” от началото  на седмицата Ди Монтецемоло заяви, че иска подобрение в резултатите на тима, като специално изтъкна слабите изяви на бразилския пилот в последно време.

Според босът на Ферари шампионатът през тази година е в ръцете на неговият тим. Това може да се представи като ултиматум към пилота, от който ще се изисква подобрение още в предстоящия зрелищен кръг в Монако, който ще се проведе тази неделя. Президентът на Ферари смята, че все още няма доминираща сила в надпреварата за титлата през този сезон и очаква неговият отбор да направи нужното за да я спечели. По този повод той заяви в последните формула 1 новини:

„Шампионатът е в нашите собствени ръце. До този момент, той остава много отворен, след като няма доминиращи сили засега. Поредица от обстоятелства и работата на екипа за подобряване на колата, както и невероятните способности на Фернандо Алонсо, доведоха до нашето водачество във шампионата, след първите пет кръга.”

„Трябва да наблегна на това, че всеки от нас дава всичко от себе си, както у дома, така и на пистата, включително и Маса, който трябва да донесе в отбора резултатите, които очакваме от него.”

Независимо, че Ферари все още подкрепят Маса в публичното пространство, неговата позиция в отбора бе обект на редица спекулации в медиите. Той лично вярва, че отборът го подкрепя за да успе да обърне резултатите в негова позла за настоящия сезон.

Бразилецът разкри в сутрешните Формула 1 новини на официалния сайт на „Ferrari”:

„Смятам, че целият отбор стои зад мен. Това определено не е лесна кола за каране и е трудно да намеря баланса. Много често трябва да се боря с колата и в тези обстоятелства е лесно да загубиш десета от секундата.”

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (19 votes)
The following two tabs change content below.

georgi.ivanov