Директории за статии – има ли полза от тях?

Сигурно няма да намерите уебмастър на уеб сайт, който да не мечтае неговия сайт да излиза на топ позиция в търсачките, в частност – Гугъл. Ползите от това са огромни – за интернет трафика, за популярността на бранда и естествено за печалбите. Да, всеки иска да е водещ в своята онлайн ниша, но малцина са тези, които съумяват да постигнат това в действителност.   Опитайте се да рекламирате сайта си по някакъв начин. Не пестете средства за рекламирането на онлайн бизнеса си, защото без заделен бюджет за популяризирането на вашите услуги начинанието ви ще е обречено на неуспех. Но кой тип реклама да изберете?

Запознати ли сте с услугата SEO оптимизация? Да, това също е вид реклама, но малко по-различна, тъй като сайтът ви печели трафик чрез добри позиции в страниците с резултати на Гугъл. Ако се спрете на този вариант ще се нуждаете т. нар. линк билдинг. Това е SEO услуга, при която към сайта ви се насочват определен брой входящи линкове, с помощта на които той се появява на челни позиции в търсачката.  Разбира се, за да се възползвате от услугите на СЕО специалист ще са ви нужни не малко средства, с които може и да не разполагате в конкретния момент. Не се безпокойте, за начало ви предлагаме да направите нещо за сайта си и със собствени сили.

Пробвайте да напишете в Гугъл ключовата дума „добави линк“ и ще ви излязат множество резултати от сайтове, които дават възможност на всеки безплатно да си добави сайт в тях.   Обикновено ще откривате уеб директории, но е възможно и да откриете някоя директория за статии. Това са качествени SEO ресурси, от които освен, че можете да имате реална полза без да сте наели SEO експерт, ще са от солидна полза за позициите на сайта в страниците с резултати на търсачките. Не се двуомете и добавете своята връзка в тях и сами проверете позитивите от това.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (25 votes)
The following two tabs change content below.