Днес Fiskars са хит сред инструментите

През последните години се наблюдава засилен интерес към градинарството. Много хора предпочитат да си почиват на вилите и къщите извън града и да се радват на красивите си градини. Градинарството вече се превърна в достъпен за много хора лукс.  В магазините днес се предлагат всевъзможни артикули и аксесоари за оформянето на една хубава градина. Клиентът може да намери всевъзможни видове торове, дръвчета и цветя за засаждане, както и различни инструменти и машини за работа по градините.

Едни от най-популярните инструменти, които могат да се намерят на специализирания пазар, са тези на Fiskars. Инструментите Fiskars произхождат от Финландия и се отличават с превъзходно качество и красив дизайн. Името Fiskars идва от едноименното селище във Финландия, което още преди векове било известно с традиции в областта на градинарството и изработката на различни инструменти.

Fiskars се отличават от другите инструменти с изключителното си качество. Техните остриета и метални части са изработени от легирана въглеродна стомана. Особено характерна за инструментите Fiskars е тяхната ергономичност и удобство при работа. В магазините могат да се видят различни инструменти като лопати, кирки, чукове, клещи и ножици с характерни пластмасови дръжки. Ръкохватките на инструменти Fiskars имат отличителен оранжев цвят, който постепенно се е превърнал в запазена марка на Fiskars. Така тези инструменти могат лесно и бързо да бъдат разпознати в специализираните магазини.

Често пъти инструментите с марка  Fiskars се предлагат на серии, в зависимост от предназначението им. Фирмата производител днес предлага изключително разнообразие от инструменти, които не са предназначени само за градинарство, но и за различни области от живота. В магазина могат да се намерят специални инструменти, като лопати и кирки с ергономични дръжки, инструменти за обръщане на тежки камъни, за изкореняване на корени или пък такива със своеобразни телескопични дръжки. Fiskars предлагат и цели комплекти работно облекло като мушами, елечета, гумени ботуши и ръкавици с логото на фирмата. Така производството на инструменти Fiskars се е превърнало в една успешна индустрия, която се стреми да задоволи и най-капризните претенции. Фирмата произвежда най-широк спектър инструменти, от шивашки ножици до симпатични малки брадвички. Брадвичките имат изключително закалени остриета и са предназначени за алпинисти, катерачи и въобще за хора, които живеят в планината.

Когато говорим за Fiskars не може да не обърнем внимание на ергономичността на ръкохватките на тези инструменти. Наистина дръжките на инструменти Fiskars впечатляват с удобството си. Производителят се стреми да намери правилното съотношение между ъгъла под който се държи инструмента, ъгъла под който се навежда човек когато работи и съответното натоварване. Оказва се, че дръжката на една лопата Fiskars съвсем не е просто нещо. Именно голямото удобство при работа прави инструменти Fiskars така предпочитани – .

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (82 votes)