7 стъпки за по-добро мотивационно писмо

При търсене на работа в чужбина, или в България, когото кандидатствате за някоя позиция Вие най вероятно подавате и мотивационно писмо.
Мотивационно писмо трябва да бъде част от вашата презентация, всеки път, когато кандидатствате за работа. Обикновено мотивационното писмо трябва да бъде три или четири параграфа дълъг и не повече от една страница.

Тук са седем неща, които трябва да направите, когато пишете мотивационно писмо.

1.Създайте професионален формат. Включете вашето име и информация за контакт най-отгоре на писмото и съобразено със стила и шрифта, използвани в автобиографията си.

2.Адреирайте писмото до конкретен човек, когато е възможно. Ако няма име, опитайте да се обадите на номер на дружеството, за да разберете кой е човека, отговарящ на отдела по човешки ресурси.

3.Споделете причината, поради която изпращате писмото. Ако кандидатствате за работа чрез сайт за работа или уеб сайт на компанията, бъдете сигурни, че включвате заглавие и номер на работното място, ако има такъв.

4.Обсъждайте важна информация на бизниса на компанията на която кандидатствате, нека бъдъещият мениджър знае, че сте разбрали тяхната индустрия, конкуренти и бизнес проблеми. Това помага за издигане на кандидатурата и изгражда доверие с читателя.

5.Обяснете как вашите умения съответстват на изискванията за длъжността.

6.Попитайте за интервю. Бъдете проактивни в писмото Ви и нека бъдъещият мениджър знае, че планирате за следващите стъпки, и че чакате интервюто.

7.Проверете писмото за правописни грешка, ако допускате грешки това прави много лошо впечетление.

Успех при търсене на работа

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

bary40

Latest posts by bary40 (see all)

Трансфери с коли под наем