Двустайни апартаменти в София – какъв тип хора привличат

Апартаменти с 2 стаи в София

Двустайните жилища са сред най-търсените на пазара за недвижими имоти. Съответно, двустайните апартаменти в София са най-търсеният тип недвижими имоти в столицата.

Двустайни апартаменти в София – какъв тип купувачи привличат

Типовете хора, които търсят да закупят апартаменти с една спалня в София (вижте на Oikia.com), са изключително разнообразни като типажи и стил на живот:

1-во: Млади професионалисти

Много млади професионалисти, които са от скоро в София, предпочитат малки апартаменти с една спалня заради тяхната достъпност. Тъй като това най-често са все още млади и живеят сами, този тип апартаменти са идеалното решение за първо жилище;

2-ро: Необвързани

Хората, които са необвързани и не се нуждаят от по-голяма жилищна площ, могат да изберат апартаменти с една спалня. Тези единици често са по-бюджетни и по-лесни за поддръжка за един обитател;

3-то: Двойки без деца

Младите двойки или тези без деца могат да се устроят много комфортно в апартаменти с една спалня, тъй като този тип жилища идеално могат да посрещнат техните нужди;

4-то: Семейства с вече пораснали деца

Сред хората, които проявяват най-голям интерес към двустайните жилища са и семействата, чиито деца вече са пораснали и напуснали дома. След като децата се изнесат от семейния дом и устроят живота си на възрастни хора, семействата често избират апартаменти с една спалня.

5-то: Инвеститори в недвижими имоти

Инвеститорите в недвижими имоти, които търсят апартамент за да го отдават под наем, много често обмислят възможността да закупят апартаменти с една спалня поради силното им търсене.

Привлекателността на едностайните апартаменти се крие в тяхната практичност, достъпност и гъвкавост, което ги прави подходящи за различни групи наематели, особено млади семейства и студенти.

6-то: Минималисти

Тези, които предпочитат минималистичния начин на живот, оценяват простотата и ефективността на апартаментите с една спалня. Те предпочитат да имат само това, от което се нуждаят, като намаляват по този начин бъркотията и вещите.

Интересът към двустайните жилища е характерен за всеки голям град

Интересът към покупката, респективно продажбата на двустайните апартаменти в София може да се обясни с това, че хората, живеещи в градски райони с високи жилищни разходи, често избират едностайни апартаменти като по-достъпна опция.

Не рядко, този тип жилища осигуряват достъп до градски удобства и централно местоположение на добра цена. Много от качествените жилищни сгради ново строителство са много скъпи.

Освен това, цените са изключително високи и в централните жилищни райони, включително Иван Вазов или Лозенец. Изборът на двустаен апартамент позволява по-лесно да се закупи жилище в тези по-скъпи райони на София.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.