Един студен понеделник

Днес е понеделник, но за разлика от който и да е друг понеделник не бях на работа. Това се дължеше на факта, че фирмата в която работя се беше забавила с доставката на едни материали за направата на хладилници.

И тъй като не всеки понеделник ми се случва да почивам, решихме с жена ми да си направим профилактични прегледи – защото иначе просто не остава време за това.

За разлика от всяка друга сутрин, тази беше изключително студена. Температурите сутринта бяха около -15 градуса, а по-късно се стоплиха до … -13 🙂

Както винаги „редовната“ автобусна линия 17 отново я чакахме около 30 минути. След като се качихме с жена ми в рейса нямаше разлика с температурите отвън.

Слязохме на въпросната спирка и влезнахме в поликлиниката. Добре, че поне вътре беше топло.

Отново по български лекарката я нямаше и трябваше да я изчакаме около половин час. Реших да си взема едно кафенце докато чакаме.

Погледнах през прозореца на поликлиниката и ми се стори, че целият град бе замръзнал. Дори фирмите, извършващи услугата ремонт на покриви ги нямаше. По улиците минаваха само разни заблудени таксита.

След като си свършихме работата се отправихме към една друга болница в която трябваше да дадем кръв за изследване.

Окръжна болница се намира почти на края на града, но странното беше, че в една сграда бяха наели фирма за кърти чисти извозва. Как бачкаха тези момчета в този студ – не знам.

Хората от болницата пък ни казаха, че няма да могат да ни свършат работата за която бяхме дошли и ни изпратиха в район Тракия – в клиника, която по думите на лаборантките била най-модерната клиника за изследвания в Пловдив.

И след като и там си свършихме работата, хората от модерната клиника ни дадоха сайт в който човек може сам да си провери изследванията.

Колко странно ми каза, че сайта (няма да го кажа кой е) им е в hit.bg 🙂

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (50 votes)