Едни гуми са добри за клиента, когато са на ниски цени

Автомобилните гуми са едно от основните компоненти на сигурността за една кола. Освен това, добрите гуми могат да намалят разхода на гориво на конкретен автомобил, имат способността да подобрят сигурността му както на мокър, така и на сух път, а също могат да осигурят и по-луксозно пътуване като снижат нивата на шум в купето до минимум.

Друга основна характеристика на качествените автомобилни гуми е продължителността на техния живот, или иначе казано – колко бързо се износват. Нека систематизираме тези компоненти и да внесем малко пояснение към всеки един от тях:

  1. Разход на гориво – Производителите на съвременните гуми съчетават умело всякакви съставки, така че да получат смеси от каучук или синтетични материали, които да намалят съпротивлението на гумата при търкаляне по шосетата, което съответно намалява и разхода на гориво.

  1. Сигурност на мокър и сух път – Какво прави една гума сигурна на пътя? За да запази автмобила в правилната треактория при възникване на екстремни ситуации – голяма локва на пътя, например, гумата е необходимо да има грайфер, който по добър начин да отвежда водата встрани от гумата. Иначе казано – добрата шарка на гумата, осигурява безпроблемното отвеждане на водата под нея и по този начин пази автмобила да се хлъзне (аквапланинг). Най-често се използват напречно разположени каналчета, които се нарязват симетрично по гумата. Съществуват и асиметрични шарки, които обаче не осигурят такива нива на защита.

  1. Шум – От друга страна, използването на по-горе споменатите каналчета в различни шарки може да доведе до високи нива на шум, което дразни по-претенциозните клиенти, купуващи гуми за автомобилите си от висок клас. Така че производителите трябва да се съобразят и с това изискване, когато произвеждат своите продукти.[showmyads]

  2. Износване – Още една ключва характеристика. Едва ли някой би си купил гуми, ако те се износят след един сезон каране. Правилния подбор на каучук и смеси ( гумата да не бъде прекалено мека – ще се износва много, нито прекалено твърда – няма да е гъвкава и да осигурява добри характеристики) е ключов за живота на гумите.

От всичко това става ясно, че перкефтните „обувки“ за един автомобил трябва да са идеален баланс между всички гореизбоени неща. А кои са наистина добрите производители на гуми?

Най-реномираните такива са:

  1. Мишелин – безспорно лидер на пазара на гуми с едни от най-качествените продукти в средния и висок ценови сегмент.

  1. Континентал – компанията с най-големи генерирани продажби за изминалото десетилетие.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (71 votes)
The following two tabs change content below.