Евтини или луксозни коли под наем?

Налагало ли ви се е някога да наемете кола? Ако отговорът е утвърдителен, то вероятно знаете какво удобство представлява тази услуга. Рент а кар фирмите предлагат не просто едно отлично решение в свят, в който разстоянията нямат значение, но също така предлагат и разнообразие от модели и класове коли под наем , така че да направят услугата максимално достъпна за всички свои клиенти, съобразявайки се с техните доходи и нужди.

Както споменахме, автомобилите под наем варират като категории и според конкретните нужди, цели на пътуването и социалния си статус,  потребителят има достъп както до евтини, така и до луксозни возила. Кога е редно да наемем евтина кола и в кои случаи трябва да заплатим за наем на по-висок клас автомобил, обаче и за какво да внимаваме, така че услугата да ни излезе максимално изгодно?

Евтин клас автомобили – кога е оправдано да правим икономии?

Повечето средностатистически потребители нямат излишни пари за пръскане и ако могат да си спестят някой разход, винаги се възползват от възможността. Автомобилите под наем не са от най-евтините услуги, но пък не са и нещо недостъпно и когато наистина имаме нужда от независим и удобен транспорт, а нямаме собствена кола, рент а кар услугите идват на помощ.

Евтината кола е чудесно решение, когато пътуваме в чужда страна, а бюджетът, който сме отделили не позволява разточителство. Все пак винаги е по-добре да похарчим заделените пари за нещо по-приятно, което ще остави трайни спомени в сърцата ни, отколкото да се хвърляме на луксозна лимузина, когато целите на пътуването ни са съвсем формални.

В случай, че пребивавате в чужбина на почивка или екскурзия е много по-приятно да създадете собствена програма за местата, които ще посетите и времето, което ще прекарате в различните градове. Организираните групови екскурзии понякога имат за цел единствено да приберат парите на екскурзиантите, но не и да им покажат забележителностите на дадена страна, а със собствен превоз вие сте напълно независими и можете да разгледате всичко, което поискате.

Използвайки автомобил под наем, който да бъде изцяло на ваше разположение вие можете дори да се отклоните от предварително начертания маршрут. Какво по-хубаво от това да бъдеш спонтанен и да живееш за момента? Евтините коли под наем са предимно компактните модели, което слага известно ограничение в броя на пътниците, затова ако пътувате с група от приятели или с голямото си семейство и най-вече с малки деца, може би е по-добре да потърсите автомобил от по-висок клас, но с повече места – мини ван или микробус понякога е отлично решение за екскурзии.

Все пак винаги има начин една кола под наем да ви излезе малко по-евтино. Една от най-добрите възможности да спестите от наема на автомобил е да направите предварителна резервация. Имайте предвид, че почти всички рент а кар компании правят периодични намаления на определени марки коли, за конкретен период от време, затова е добре да планирате пътуването от по-рано и да започнете да следите онлайн порталите на добрите фирми. Не след дълго със сигурност ще откриете отлична оферта.

Важно е да отбележим, че понякога може да се наложи да доплатите за допълнителни екстри, което леко ще оскъпи цялата услуга, но пък ще направи пътуването ви по-сигурно, по-спокойно и по-организирано. Ако ще пътувате в непозната страна или по маршрут, който не познавате е добре да доплатите за GPS апаратура. Това може да ви се струва излишна глезотия в момента, но повярвайте ни, тя ще ви спести време в лутане и излишен разход на гориво, което ще изразходвате ако се изгубите или подминете отбивка.

Луксозни коли под наем – кога е задължително да бръкнем в джоба малко по-дълбоко?

Луксозните лимузини, предлагани под наем си имат собствена таргет група потребители. Това са предимно корпоративни клиенти, с които всяка рент а кар компания предпочита да работи, защото често става въпрос за дългосрочни договорни отношения, а това означава сигурни и постоянни постъпления. Луксозни коли под наем се използват много често за бизнес срещи, на които трябва да се направи добро първо впечатление, а това със сигурност включва и марката на колата, с която бизнесменът се придвижва.

Освен за бизнес, луксозните возила се използват и при специални случаи, като това са основно сватби, балове или светски събития. Специалните събития са единственият основателен мотив, който ще накара хората от средната класа да развържат кесиите и да използват една сравнително скъпа услуга, но когато обстоятелствата го налагат, всеки е склонен да си позволи малко лукс.

И двата варианта – евтини и луксозни коли под наем са напълно удачни при определени обстоятелства и можем единствено да се радваме, че имаме право на избор. Важно е единствено да изберем правилната компания, чиито услуги ще използваме, а в морето от фирми, предлагащи рент а кар услуги това вече е истинско предизвикателство.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (80 votes)