Финанси: Кои са най-лошите финансови грешки, които допускаме след 30

KreditiOnline.Bg - Бързи кредити онлайн до заплата

Мисленето и планирането за бъдещето са едно от качествата на човека, което го е довело до много успешни открития и постижения. Чрез доброто планиране, решаването на ежедневни проблеми се случва доста по-лесно и бързо. Но когато човек е млад, вероятността сериозно да се замисли над предстоящите икономически планове, които трябва да бъдат направени, се случва доста рядко.

Финансовите грешки, които можете да допуснете, когато сте на 30 години, могат да бъдат от значение за голяма част от живота ви напред. Всяка една стъпка, която е била зле предвидена, може да се окаже жизнено важна за по-нататъшното ви развитие в обществото, а и в личен план. Ето защо вашите способности да се справяте с икономическата част от всекидневния живот са доста важни, още докато сте млади и тепърва сблъскващи се с пречките в живота.

Ако не бъдете добре подготвени с търпение и усърдие в работата и желанията си, може да се окажете в ситуация, при която не сте способни да решите и минимален паричен проблем без да нарушите месечния си бюджет.

Топ 5 финансови грешки, които допускаме

1. Вярвате, че не печелите достатъчно, за да пестите

Факт е, че за да се чувства човек комфортно в собствената си материална реалност трябва да има добър и задоволителен месечен доход.Ако обаче той не е такъв в даден момент, то тогава всеки би могъл да прецени, че причината за липсата на спестявания е ниският месечен приход.

Това е едно от основните погрешни разбирания, тъй като независимо колко нисък е този доход, то в крайна сметка от него може да бъде заделяна малка сума, която с времето да се трупа. Въпрос на упоритост и търпение.

2. Не спестявате за пенсия

Пестенето за пенсия е също едно от важните неща, които е добре да сте предвидили и да спазвате стриктно, дори когато сте на 30 години и вече поддържате определен паричен стандарт и съотношение между приходи и разходи.

Това е момент, който предстои на всеки един човек, когато той трябва да се оттегли от забързания начин на живот и да разчита на финансово натрупаните и заслужени средства, плод на труда му.

3. Не инвестирате

Инвестирайте! Липсата на инвестиционни инициативи е не малък проблем, когато човек е млад. Причините за това могат да бъдат различни – от липса на упоритост, от нереални очаквания към живота, както и от неспособност да се правят подобни начинания.

Това е съвсем разбираемо, тъй като не всеки човек има нужния нюх, за да инвестира в печеливши насоки. При тази ситуация обаче можете да се възползвате от съвета на по-опитен от вас приятел или познат, както и да мислите по-често в тази насока, за да бъдете по-наясно със ситуацията.

4. Нямате застраховка

Липсата на застраховка или добро осигуряване е също една от погрешните стъпки, които можете да допуснете, когато сте на 30 години.

Подредете и степенувайте приоритетите си за бъдещето и помислете за добро здравно и социално осигуряване за себе си, тъй като това ще ви даде сигурност за редица други неща, които да предприемете и в които да инвестирате парите си.

5. Харчите прекалено много за децата

В случай, че вече имате деца, често се поддавате на емоционални решения и харчите прекалено много пари за тях.

Това може да звучи и странно на някои от вас, но все пак се замислете дали последната играчка или дрешка реално е била от крайна необходимост, особено ако детето ви е все още твърде малко, за да прецени дали играчките му са достатъчни или не.

Прекаленото харчене в тази насока също може да наруши семейния бюджет, както и да създаде предпоставки за дупки във материалното ви състояние занапред. Всички тези неща са често срещани икономически грешки, които повечето хора могат да направят докато са 30-годишни и след това.

В специализирания сайт за бързи кредити онлайн Kreditionline.bg може да откриете универсални решения за различни парични ситуации, които чрез кредит да ви спестят излишните нерви и проблеми.

Ето защо не трябва да се поддавате прекалено много на онези харчове, които могат да заличат спестяванията ви, а при нужда се доверете на качествените парични услуги и заеми, които да ви спестят резките промени в спестяванията и да създадат възможност да се издължите постепенно с времето.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (81 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.