Форекс пазара и световните новини

Форекс търговията предлага прекрасни възможности за доходоносна и удовлетворяваща кариера, която би ви позволила да достигнете желания от вас жизнен стандард. Много малко са другите доходоносни дейности в световен мащаб, които предлагат същите възможности за печалба без да изискват от участниците дипломи и сертификати. Акцентираме върху термина „предлага“, а не „обещава“.

Търгуването на форекс не е лесно. Може да ви се стори лесно да влезете в система за онлайн търговия и да сключите първата си сделка, но за да превърнете депозита от демо акунта ви в реални пари и да станете печеливш трейдър са съвсем различни неща. Ще ви е необходимо да натрупате знание и да усвоите техники, за да можете в бъдеще да влизате или напускате играта с изпълнени цели.

Има два типа анализ , които могат да бъдат имплементирани на форекс пазара. Това са форекс технически анализ и фундаменталния анализ. Най-общо трейдърите се делят на две групи – първата подкрепя фундаменталния анализ, а втората- техническия, като всеки тип е отдаден на определени инструменти, които всеки анализ им предоставя. Трейдърите от първата група базират методите си на търговия най-вече на фундаментални цифри и на икономическите индикатори на различните държави. Тези търговци, които спадат към втората група базират методите си на търгуване на таблици и ценови графики и трендове.

Да се фокусираме върху фундаменталния анализ и да видим кои са ситуациите, които всеки трейдър трябва да познава, за да не позволява на събитията да оказват ефект върху положените усилия. Когато неочаквани, хаотични световни новини се появят по време на пазарния ден, те могат да внесат смут във форекс търговията. Това е така, защото медиите оказват силно влияние върху разпространението на новините и често преувеличават ефекта им като допринасят за атмосфера на страх и паника сред търговците. Всеки форекс трейдър трябва да бъде уверен в метода си и да не забравя, че винаги може да използва опции за защита: стопове и лимитирани поръчки.

За да можем да предсказваме тенденциите на форекс пазара, трябва да умеем правилно да имплементираме двата способа. Това ще ни даде шанс да не загубим огромна сума пари на форекс. Всяка система за анализ се използва, за да разбират търговците как работят боркерите и как се променят трендовете, от какво зависят спредовете, какви са тактиките и стратегиите за печалба, как да се прилага хеджиране и т.н.

Техничексия анализ включва предсказания за настоящата валутна търговия на база графики и таблици, взети от стари форекс събития и трендове. Тази система е основана на солидни събития от миналото. Поради тази причина много трейдъри и форекс брокери разчитат на тази система, защото следва реални трендове.

Когато говорим за технически форекс анализ, има три базови принципа, които се използват, за да се правят прокеции. Тези принципи се основават на поведението на пазара, базирано на настоящите събития, трендове в движението на цените, както и на форекс отминали данни. На базата на тези данни се създават пазарни модели, отразяващи поведението на пазарите. Тези модели обикновено се повтарят във времето и се възприемат като плътни, твърди фактори при прогнозиране на форекс пазара. Повечето форекс посредници предлагат на клиентите си професионални съвети за форекс търговия.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (98 votes)
The following two tabs change content below.