Фулфилмънт услуги – възможност да се съсредоточите върху основните си дейности

Фулфилмънт услуги - нова възможност

Портфолиото на един онлайн предприемач включва цял куп задачи, но основната му дейност е да се стреми да развива и усъвършенства своя онлайн магазин. Проблемът идва от там, че с разрастването на магазина, всички други грижи и задължения нарастват правопропорционално.

Не е изключено в един момент да се случи предприемачът да се окаже лишен от време за основните си задачи, докато инвестира всяка свободна минута в обработка на поръчки и цялата логистика, свързана с това.

Решението е аутсорсинг на логистиката

Чрез аутсорсинг на основните логистични дейности, вие ще делегирате изпълнението на вашите поръчки на избраната от вас компания за аутсорсинг.

В България, подобно на всички други европейски страни, този начин на работа добива все по-голяма популярност сред онлайн търговците, тъй като им дава възможност да се фокусират върху по-важни свои задачи.

Това е един чудесен начин да развиете и разраснете бизнеса на вашата компания, тъй като ще имате шанс да се фокусирате върху други дейности, като например снабдяване с продукти, маркетингови дейности, стратегическо планиране и много други.

Какво получаваме с фулфилмънт услуги

Ако се решите да използвате фулфилмънт услуги, ще можете да се справяте с много по-голям брой клиенти, които посещават вашия сайт и купуват вашите продукти. Така няма да бързате за да обработвате поръчките, а ще можете да планирате рекламни кампании, промоции и други подобни дейности.

Дори и ако имате квалифицирани служители, които работят във вашата фирма на договор, те не могат да поемат толкова много работа, колкото можете да очаквате от добре обучените служители в центъра за фулфилмънт обслужване.

Разликата е в това, че в тези центрове всичко тече като една добре смазана машина, където всеки изпълнява строго определени дейности, като това позволява висока механизация на процеса на обработка и изпращане на пратките.

Да не споменаваме и това, че центровете за фулфилмънт обикновено разполагат с възможността да работят с най-различни куриери, което им позволява да използват най-подходящата в конкретния случай компания.

Допълнение, тези куриерски фирми обслужват фулфилмънт центровете по няколко пъти на ден, като изземват стоките и ги пускат по съответното направление, а ако работите сами, вие няма как да поддържате тази динамика.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.