Гланцови или матови плочки – кои са по-добри за вашата баня

Какви плочки да изберете - гланцови или матови

В съвременния свят разнообразието от всякакви продукти на пазара е изключително богато и това важи с пълна сила за всички модели плочки за баня.

Можете да ги откриете в различни цветове, форми, текстури, покритие и цени. За да бъдем наистина полезни на онези от вас, на които съвсем скоро им предстои да се захванат с ремонта в банята, ние ще обясним какво представляват двата вида покритие – матово и гланцово.

Ще се фокусираме и върху предимствата и недостатъците на всеки от тях. Вярваме, че в края на статията ще се чувствате далеч по-знаещи и информирани и ще можете сами да вземете правилното решение, касаещо се за обзавеждането на вашата баня.

Матови и гланцови плочки за баня – каква е основната разлика

На мнение сме, че по-голямата част от потребителите лесно успяват да различат двата вида, поради простата причина, че при гланцираните ставате свидетели на неподправен блясък, който няма как да ви убегне от погледа.

При матираните материали нещата изглеждат по коренно различен начин.

Те едва успяват да отразят светлината, но за разлика от това са също толкова чаровни и стилни, колкото и другият вид.

Що се отнася до качество или устойчивост, двата вида са равностойни и не съществува почти никаква разлика.

Дори смело можем да кажем, че какъвто и материал да сте решили да закупите, вие сте на път да направите правилния избор, стига предварително да сте проучили мястото, където да инвестирате парите си.

Какви плочки за баня да изберем

След като вече придобихте по-ясна представа за това какво представлява единият и другият вид плочки, то идва ред на това да ви помогнем при направата на избора.

Ако в точно този момент си задавате въпроса какви материали да закупим, ние ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни и да ви улесним до колкото е възможно.

Помнете, че крайното решение зависи изцяло от вас и трябва наистина внимателно да помислите от какво точно се нуждаете.

В случай, че сте собственик на малка баня, перфектният вариант за вас са гланцовите плочки. Те отварят пространствата, заради това, че отразяват светлината и по този начин създават усещане за просторен изглед.

Освен, че правят така малките бани да изглеждат по-големи, те умело се вписват и в помещения с ограничена осветеност, превръщайки ги в по-светли и по-уютни.

Що се отнася до матираните плочки, те са идеални за места с по-натоварен трафик, като бани и тоалетни в хотели, ресторанти, обществени сгради и прочие.

Сцеплението им е в пъти по-добро от това при гланцовите и именно поради тази причина са предпочитани за такъв вид места.

Наред с всичко това матовото покритие успява да придаде неподправен уют и приказна атмосфера, идеална за релакс.

Надяваме се да сме ви били наистина полезни и сами да можете да направите правилния избор, който да се окаже най-добрият за вашата баня!

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (75 votes)