Грижа за кухнята

Кухни Борман

От Борман Комерс ще се опитаме да дадем насоки за това, как да се съхраняват правилно кухненските шкафове, как правилно да се грижим за нашата прекрасна кухня. Всяка кухня изисква, освен правилен подбор и прецизно аранжиране и много добра хигиена, за да ни служи вярно за дълго време в годините.Чистотата в кухнята е важна за готвенето и комфорта по време на престоя ни в нея. За да е достатъчно полезна всяка част в обзавеждането на кухните се иска тя да е винаги подредена. С помощта на няколко лесни трика, с помощта на Борман Комерс, ще превърнете кухненското помещение в приятно място за творене на кулинарните изделия.
На първо време се постарайте да превърнете постоянната грижа за кухнята в свое ежедневие. Така ще съхраните живота на уредите и мебелите в нея години наред. Превърнете чистенето в екологична дейност и така ще спестите много пари.
Всяка кухня трябва да има място за всичко, по този начин намирането и почистването на всеки детайл ще става бързо и лесно.
Не употребявайте силно миришещи препарати в кухнята. Те не само могат да увредят непоправимо материалите на повърхностите, но и да внесат нетипични миризми, които в последствие да окажат влияние на вкуса на храната.
Местата като котлоните, фурната, мивката са подложени на ежедневна употреба. Те трябва постоянно да се забърсват и подсушават. Плота, масата и уредите, на които готвите, също изискват специални грижи.
Почиствайте уредите и посудата, които не влизат в употреба ежедневно, преди да ги използвате.
Хладилника и шкафовете се почистват веднъж в седмицата, с което ще ги предпазите от неприятни миризми и натрупване на прах, а така също и от развъждане на досадни гадинки като хлебарки и термити, които се срещат при мебелите от естествени дървени материали.
За кърпите и гъбите знайте, че са най-големите преносители на микроби, те трябва ежедневно да се подменят, за да не се разнася мръсотията и евентуално да се породят зарази по повърхностите.
И накрая, запомнете един съвет от Борман Комерс – дори да имате най-скъпата и красива кухня, ако не съхраните чистотата и реда й, тя не би могла да ви радва дълго, а освен това ще може бързо да се наложи подмяната на обзавеждането й.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (37 votes)
The following two tabs change content below.
Борман Комерс - внос на кухни и врати. Представяне на продукцията в мострени салони в град София.