Грижи за нашето спално бельо

Ние от Satenendom.com, често получаваме въпроси от нашите клиенти за това, как е най-добре да се грижат за тяхното спално бельо. Колко често трябва да се подменя спалното бельо, за да може да се запази в продължение на годините. С какви препарати може да се третират спалните комплекти и колко често да се прави това. Клиентите доста често ни задават въпрос – на какъв период е добре да се подменя спалното бельо, особено ако страдат от алергии.

Колко често трябва да се сменя нашето спално бельо зависи от няколко различни неща. Всеки човек отделя мъртва кожа ежедневно. В резултат на това тя се наслоява върху спалното бельо всеки ден и нощ. Разбира се така погледнато би било разумно да се подменя спалното бельо ежедневно, но в повечето случаи това е непосилна задача, поради натоварения ни график.

Вероятно домакините могат да се придържат към този режим на смяна на спалното бельо т.е ежедневно.

Като цяло, добре е спалното бельо да се подменя всяка седмица. Но ако страдате от някаква болест или проблем, поради който се изпотявате обилно, добре е подмяната на бельото да се прави по често. Ако приемем, всяка вечер преди лягане си правите душ, не ядете и пиете в леглото ще го запазите за по дъго време чисто. В този случай, ежеседмичната смяна на спално бельо е добър интервал за поддържане на хигиената в спалнята.

Някои хора предпочитат да променят спалното си бельо два пъти седмично, за да гарантират чистота и свежестта при лягане. Този начин може би е много практичен особено за летните месеци, тъй като се потим повече. Освен това съхненето на прането на слъце води до унищожаване на вредните микроорганизми и микоби.

Ако страдате от алергия е добре да подменяте вашето спално бельо възможно най-често. Най честите причинители на алергии са акарите, домашният прах и други алергени, които се събират в спално бельо и могат да влошат състоянието. Най честата проява на тези алергии е запушен или течащ нос, кихане, кашляне и други проблеми, които могат да ни мъчат през целият ден.

В действителност, някои хора с най-тежките форми на алергиа са принудени да сменят спалното бельо всеки ден за да предотврат реакциите.

Така че, отговорът на въпроса колко често трябва да спално бельо да се промени наистина зависи от начина ви на живот, здравето ви, и вашите лични предпочитания.

Въпреки това, никога не трябва да оставяте неподменено спално бельо за по дълго от седмица. Ето защо ние ви препоръчваме да имате поне 3 спални комплекта – един за леглото, един за пералнята и един в гардероба.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (86 votes)
The following two tabs change content below.

ele0nora

Latest posts by ele0nora (see all)