Хамали – 5 полезни съвета

Ако ви предстой преместване в новото ви жилище, то сигурно сте обмисляли възможността да потърсите услугите на фирма за хамали, която да ви помогне да се справите с това предизвикателство. Днес ще ви дадем 5 полезни съвета при преместване с хамали, които се надяваме да са ви полезни, поне колкото на нас.

Препоръки при използването на хамалски услуги в София и България

1. Не се съгласявайте на оферти от фирми за хамали, където цената може да се промени след като е завършено преместването. Изисквайте гаранции, че това няма да се случи при никакви обстоятелства, за да сте сигурни, че няма да бъдете рекетирани допълнително.

2. Отървете се от ненужните вещи. Така ще приключите доста по-бързо своето преместване, а това може и да ви спести пари. Подарете или изхвърлете всичко, което вече не ви е нужно или е морално или физически остаряло. Така можем да започнем в новия си дом по един по-приятен и подреден начин нашия живот в него.

3.  Планирайте целия процес. Това означава, че е добре да помислите за детайлите и потенциалните проблеми още преди те да са възникнали, за да не си блъскате главата в последствие с тяхното решаване. Често неефективното планиране може да ви коства и допълнителни средства, тъй като сте ангажирали фирма за хамали, която таксува тези дейности.

4. Опаковайте и сортирайте вещите си по подходящ начин и улеснете фирмата за хамалски услуги при тяхното преместване. Пакетирането по стаи е страхотен начин да знаете перфектно коя вещ в коя стая в новия ви дом отива. Накрая оставете вещите в последната стая и проверете дали не сте пропуснали нещо в останалите.

5. Осигурете липсата на пречки по маршрута на преместването. Това ще ускори значително процедурата и наетите хамали ще могат да я приключат в най-кратки срокове. Сред основните неща тук, на които се обръща внимание са: изправност на асансьори, осигуряване на удобно място за паркиране, използване на подходящи опаковки при опаковане на вещите ви, липса на осветление и т.н.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (49 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.