Хората на остров Бали

Остров Бали

Остров Бали

Самата способност  да се откриват много случайни и интересни неща ще ви заведе към обсебващите ритми на красиви  селски оркестър , които са предимно с ударни инструменти, както и  покрай процесия от жилави жени, които носят много  високи кошници с приношения от видове плодове върху главите си към местният храм.

Ако искате наистина да разберете кои са тези хора, то трябва да направите по дълга почивка в Индонезия и конкретно на остров Бали и да се разхождате из местното население, което се радва пълноценно на хармонията наречена ум-дух-тяло. Тези хора  не спират да празнуват и прощават на  живота с огромна усмивка на устата.

Според  много от антрополозите – балийците произхождат от древни китайци, както и от индийците и арабите от Запада. Също така още се смята, че са потомци и на племената от Азия.Някога през  11 век се състоял брак между балийския крал – Удаяна и принцесата –  Махендрадата от Ява, като с това  индуизмът се слива с будизмът. През втората световна война японците завладяват острова и той става част от Индонезия.

Бали е последният чисто индуистки анклав и ако желаете да му се насладите на почивка в Бали ще имате шанса да видите и да се докоснете до културата им. Будисти са едва около  1%, като  на острова има и хора , които са с анимистични вярвания, излизащи от дълбока древност.Населението на острова наброява близо 3  милиона души. Като 93% хинди, останалите мюсюлмани.

Bali Aga е една уникална етническа група, която населява земите на Бали и в днешни дни. Останали са още две села , където има оригинални балийци  – Trunyan и Tenganan , които били затворени за останалите.

Интересното е , че селата им са заградени със стена, където  се намират само 4  врати  в посоките на света., а в  стените се намира голямо дърво. Това е защото тези хора имат доста строги закони срещу женитбите с лица , които са извън селата – нещо, което почти винаги изненадва туристите на почивка или екскурзия там.

FacebookTwitterLinkedIn
4.4/5 - (31 votes)