Хранителни добавки за очи – кои са най-добрите

Хранителни добавки за очи

За съвременното хранене е характерна липсата на нутриенти, тъй като хранителните продукти преминават през редица преработки, които впоследствие оказват негативен ефект върху човешкия организъм.

Натрупването на токсини може да бъде пагубно за функционирането на някои органи и затова всеки човек трябва да се стреми да прави всичко възможно, за да снабдява тялото си с необходимите хранителни вещества.

Това е и причината за масовата употреба на хранителни вещества. Некачествената храна налага използването на суплементи, които не претендират за лечебни свойства, но могат да бъдат допълнение към основния хранителен режим, което да го подпомага.

Многообразието от хранителни добавки е огромно. Това е логично, тъй като всяка една от тях е предназначена за определено нещо. Да, понякога може да звучи така, че едва ли някой орган би имал полза от конкретен суплемент, но свойствата им действително могат да въздействат позитивно.

Проблемът е, че многообразието, за което споменахме, отблъсква някои хора. Те не се решават да им се доверят, тъй като не могат да преценят коя е най-подходяща за самите тях. Затова трябва да има онлайн магазини, които да осигурят както най-качествените продукти, така и достатъчно информация за тях. Такива обаче наистина има и Workout.bg е един от тях.

Какво съдържат хранителните добавки за очи

Погрешна представа е, че хранителните добавки се използват само от професионални атлети. За тях приемът на добавки е едва ли не задължителен, тъй като трябва на всяка цена да имат големи запаси от енергия, за да се справят с най-тежките тренировки.

Добавките могат да се използват от всекиго, независимо дали причината е намаляване на шанс от заболяване, спомагане за лечението на симптоми, или просто желание да изглеждаме добре.

Това важи и за добавките за очи. Те са съставени от екстракти от различни видове растения, които имат благоприятни свойства върху човешкия организъм, като му доставят необходимото количество хранителни вещества. В следващите редове ще ви представим някои от най-често срещаните.

Каротеноидите са пигменти, които се синтезират в много видове водорасли и някои гъби. Тялото не може да ги произвежда в тялото си и затова трябва да си ги набавя посредством храната.

Тези от тях, които се съдържат в ретината, допринасят за абсорбирането на синята изкуствена светлина, която може да има негативен ефект върху окото, ако е продължителна. Освен това подпомага и функционирането на имунната система.

Цитиколинът е друго вещество, което може да се срещне в състава на някои хранителни добавки за очи. Той има положително влияние върху зрителния нерв и може да бъде използван при лечение на глаукома.

Друго вещество е куркумин. Навярно ви е познато, тъй като се съдържа в подправката куркума. Според някои проучвания куркуминът може значително да спомогне за здравето на очите, като защитава ретиналните ганглийни клетки.

Катехинът е вещество, което се съдържа в зеления чай, а той, от своя страна, може да бъде изключително ефективен антиоксидант. Катехините са антиоксиданти, които предпазват очите и затова приемът им е препоръчителен.

В заключение

Изброените по-горе вещества са само част от многообразието от съставки, които се съдържат в хранителните добавки за очи. Разбира се, всеки трябва да се стреми да си ги набавя предимно чрез хранителен режим, но когато това е невъзможно, суплементите могат да бъдат подходящото допълнение.

В онлайн магазините може да откриете разнообразие от такива продукти. Но не навсякъде ще откриете и високо качество. В онлайн магазина на Workout.bg имате възможността да избирате от широка гама хранителни добавки на ниски цени, които отговарят на най-високите стандарти.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.