Хубавите бебешки дрехи са част от следродилните радости

Появата и развитието на памперсите завинаги промениха представата ни за бебешки дрехи. Най-уязвимата част от тоалета на новородените – пелените, изчезна от само себе си, отстъпвайки място на вездесъщите памперси – достъпни, хигиенични, лесни за употреба. Сякаш, приветствайки настъпването на “ненааканите времена”, останалата част от най-важните бебешки дрехи разцъфтя във всички възможни цветове, пусна на воля въображението на производителите.

Разбира се, основните части от всички бебешки дрехи останаха същите: ританки и камизолки, бебешки бодита, плюшени гащеризони с дълъг ръкав и крачоли, буйки за прохождане, шапчици и ръкавички, чорапки. Но в производството на всяка една от тях се вложи повече фантазия, появиха се какви ли не разновидности на всяка една основна част от най-важните бебешки дрехи.

Напоследък се налага още една мода – да се произвеждат миниатюрни бебешорски дрехи като копия на дрехи да възрастни. Може би сте виждали групичка майки да цъкат от възхита край бебешка количка, в която фърфалачето е обуто в дънки или е наметнато със суичър в крещящи тонове и опасан с надписи (с дребни буквички, де).

Бебешки дрехи http://www.chochkobochko.com , коя майка не иска те да са от хубави по-хубави. Но за разлика от дрехите за по-късна възраст при повечето бебешки дрешки има хигиенични и здравословни изисквания предвид крехката възраст на обличаните.

Естествено, здравето също е разбирано различно от различните родители. Едни треперят бебето да не настине и го навличат с по няколко ката бебешки дрехи. Други са по-смели и с по-напредничави идеи, намират друга мярка в обличането и гледат колкото се може повече време бебето да прекарва на чист въздух. Дори и в най-мразовитата зима е добре бебетата да бъдат разхождани в градинките, стига да са подходящо облечени и разходките да бъдат добре дозирани.

При всички положения подобно отношение е по-здравословно, отколкото през горещите майски дни бебетата да бъдат навличани с т. нар. космонавтчета – цялостни, плътни бебешки дрехи, обикновено шушлякови, приличащи на скафандри за космонавти и тежководолази.

Едва ли има друго облекло, което да носи толкова емоционални моменти. Бебешки дрехи започват да се купуват и подбират още когато жената разбере, че е бременна. При съвременните възможности на медицината твърде отрано се знае и полът на бебето, а това е благоприятно за нови и нови покупки, тъй като в тази индустрия често се употребява въпросът: за момченце или за момиченце?

И за момченце, и за момиченце, трябват много и много неща: ританки и буйки, камизолки и бодита. Пазарът на бебешки дрехи процъфтява, и то при тази постоянно намаляваща раждаемост.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (58 votes)