IBM близко до създаването на изкуствен интелект

‘На тазгодишното изложение за суперкомпютинг от амеркианският гигант IBM обявиха, че са постигнали значителен прогрес в разработването на суперкомпютър, който да симулира процесите в човешкият ни мозък.

От компанията твърдят, че последната им разработка в областта на изкуствения интелект ще може да анализира външни влияния и да взима автономни решения с оглед на предоставените му условия, както и че ще може да се самонаучава в следствие на методология от типа проба-грешка.

Крайната идея на IBM е създаването на компактен и енергийно изгоден компютърен вариант на човешки мозък. Явно съвсем скоро научната фантастика ще престане да бъде таква и ще се превърне в нещо нормално, сбъдвайки мечтата на редица писатели фантасти.

Подобно развитие на високите технологии обаче съвсем резонно ще породи полемики дали не се дава твърде много свобода на компютрите и дали няма да се сбъдне сюжета на някой касов холивудски филм – Терминатор, Матрицата и др.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (88 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.