Идеалните съпрузи

Само няколко десетилетия назад жената можеше единствено да мечтае за равенство между половете. Сега когато тези мечти започват да се превръщат постепенно в реалност мъжкият идеал за перфектната съпруга започва да търпи своите промени.

Според последните проучвания основния приоритет за съпруга е жената да е перфектната домакиня. Колкото до съпругите, като основно изискване при тях е поставено мъжът да подкрепя техните решения и да бъде финансова опора за семейството.

Най-важните качества на съпругата:Според данните от проучванията на социолози от Йоркшир, включили 1500 запитани, на въпроса – Кои за тях са най-важните качества на една съпруга?

44% от запитаните мъже отговарят – Грижата за домакинството.

39% поставят на първо място готварските способности на съпругата.

Само 16% посочват финансовата независимост като приоритетна за съпругата.

Най-важните качества на съпруга:41% от запитаните жени посочват като най-важно качество на тяхната половинка способността да уважават мнението им.За 38% от анкетираните най-важно е финансовото състояние на съпруга.Какъв трябва да бъде идеалния съпруг?

Ето накратко и гледната точка на жените:

Да уважава нейното мнение – 41%

Да бъде финансова стабилен – 38%

Да бъде добър баща – 27%

Да държи на семейството – 22%

Каква трябва да е идеалната съпруга?Ето накратко и гледната точка на мъжете:

Да се грижи за домакинството – 44%

Да може да готви – 39%

Да може да чисти – 33%

Да бъде добра майка – 31%

Да уважава мнението на съпруга – 31%’.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (59 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.